Асоціація «Українська надія» в Угорщині презентувала своє перше друковане видання

Асоціація «Українська надія» в Угорщині презентувала своє перше друковане видання

Фото
Укрінформ
Асоціація «Українська надія» у Будапешті за підтримки Державного самоврядування українців Угорщини та Центру української культури та документації в Угорщині провела презентацію свого першого друкованого видання під назвою «Краса, що нас єднає».

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці українців в Угорщині.

За повідомленням, видання являє собою просвітницький буклет-подорож, до якого увійшли невеликі розповіді про дикорослі рослини, поширені в Україні й Угорщині.

Цю подорож здійснили під час літніх таборів 2023 року діти з навчального простору Ukrainian Space, який працює в Будапешті для родин українських біженців. Тому книжечка оформлена фотографіями та малюнками рослин, які виконали діти.

Нариси, написані автором проєкту, розповідають про біологічні особливості звичайних, на перший погляд, рослин, а також подають цікаві історичні факти та народні легенди про них. Під час презентації діти самі читали есе про рослини, які вони малювали.

Книжечка видана трьома мовами – українською, угорською та англійською. Охочі познайомитися з виданням ближче можуть завітати до Першої української бібліотеки ім. Маркіяна Шашкевича в Угорщині в Центрі української культури та документації в Угорщині.

Як повідомляв Укрінформ, до Дня Незалежності України створено Фундацію української книги в Угорщині «UNABOOK», яка ставить за мету продовження та примноження найкращих традицій друкованого українського слова за кордоном. 

Нагадаємо, у Будапешті вийшов друком двотомник поезії відомого українського письменника Михайла Жайворона «Чорнобильський вузол: розпад атома» та «Чорнобильський вузол: розпад імперії».  

Фото: Ukrainian Space, Tanya Cheremysina

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-