У Таїланді проходять фотовиставки «Культура vs війна» та «Україна очима тайського журналіста»

У Таїланді проходять фотовиставки «Культура vs війна» та «Україна очима тайського журналіста»

Фото
Укрінформ
У Бангкоці стартували дві фотовиставки «Культура vs війна» та «Україна очима тайського журналіста», приурочені до 32-ої річниці Незалежності України. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Посольство України в Таїланді у Фейсбуці

Експозиція складається з двох частин. Перша - «Культура vs війна», в рамках якої представлені фотографії відомих українських фотографів і документалістів Костянтина і Влади Ліберових, що показують справжнє обличчя війни та руйнування нанесені Росією українській землі за останні півтора року.

Друга - «Україна очима тайського журналіста» - фотографії відомої таїландської журналістки та телеведучої Каруни Буакамсрі, яка першою поїхала в Україну під час війни навесні 2023 року. Вона стала свідком життя і боротьби українського народу та прагне поділитися цими історіями з жителями Таїланду.

Виставки організовано спільнотою українців в Таїланді за сприяння спільноти «Подружжя українських дипломатів/Ukrainian diplomatic spouses». 

Церемонію відкриття відвідали представники ділових кіл, таїландські друзі, місцеві журналісти, діячі мистецтва та українська громада.

У вступному слові організаторка виставки з таїландської сторони Антоніна Моторко відзначила, що саме проєкти культурної дипломатії дозволяють зблизити народи та зачепити душі людей.

Під час промови до присутніх Тимчасовий повірений у справах України в Королівстві Таїланд Павло Орел підкреслив, що цей культурно-мистецький захід надасть можливість тайським громадянам зрозуміти, як змінилося життя українців з часу початку повномасштабної агресії росії проти України, а також зазначив, що виставка демонструє хоробрість і відвагу українського народу, який бореться за свою свободу і право жити у вільній і незалежній державі. 

Також під час відкриття виставки відбувся показ короткометражного фільму з проєкту «Культура vs війна», героями якого стали фотографи Костянтин та Влада Ліберови (режисер Кадім Тарасов). 

Усі охочу матимуть можливість відвідати виставку фотографій до 7 вересня за адресою: Palette Artspace, BTS Thong Lo.

Фото: Посольство України в Таїланді/Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-