Чолій подякував міністру Квебеку за допомогу українцям та розповів про їхні потреби

Чолій подякував міністру Квебеку за допомогу українцям та розповів про їхні потреби

Укрінформ
Почесний консул України в Монреалі (Канада) Евген Чолій зустрівся з міністеркою імміграції, францизації та інтеграції Квебеку Крістін Фрешет, під час якої він подякував за допомогу тимчасово переміщеним українцям у цій провінції та порушив кілька актуальних питань відносно них.

Про це Укрінформу повідомила пресслужба Евгена Чолія.

Як зазначається, на зустрічі також були присутні Михайло Швець, президент Конгресу українців Канади – Провінційна рада Квебеку, Марія Маківчук, координаторка Конгресу українців Канади – Провінційна Рада Квебеку та Ірина Сало, стажерка Почесного консульства України в Монреалі.

Михайло Швець підсумував допомогу української громади Монреаля тимчасово переміщеним українцям у Квебеку. Вона включала співпрацю з міністерством імміграції, францизації та інтеграції Квебеку для створення приймального пункту в аеропорту Монреаля, співпрацю з Монреальським офісом інтеграції новоприбулих для надання тимчасового житла та збори коштів.

Також громада допомогла зі створенням гуманітарних центрів у церквах, організацією програми психологічної допомоги, співпрацею з Vidéotron для роздачі 1 000 мобільних телефонів та 5 000 ліній для безкоштовного зв'язку з Україною, організацію професійного мережевого заходу, який зібрав 550 учасників і сприяв кар'єрним можливостям.

Крім того, допомога громади включала співпрацю з Монреальською торговою палатою для організації ярмарку вакансій, на якому взяли участь 450 учасників і представлено понад 50 роботодавців, допомогу в розміщенні реклами про робочі місця у великих компаніях, розповсюдження бюлетенів і відкриття телефонної лінії для інформаційної допомоги, роздачу понад 500 відновлених комп'ютерів серед фахівців та студентів, організацію денних таборів та літніх таборів для дітей, роздачу 350 матраців і комплектів постільної білизни від Dormez-vous.

Також українська громада долучилася до створення української бібліотеки та oрганізації Українського фестивалю у Монреалі, який показує українську культуру та сприяє громадській активності.

Серед рекомендацій, які Евген Чолій надав Фрешет, щоб допомогти тимчасово переміщеним українцям у Квебеку - розширення курсів францизації задля скорочення часу очікування, спрощення критеріїв та прискорення процесу відбору для набуття статусу постійного резидента у Квебеку, часткового субсидування програми психологічної терапії при Університеті Макґілла та створення програми, яка дозволяла б студентам коледжів і університетів оплачувати навчання у Монреалі за місцевими цінами.

Міністерка імміграції, францизації та інтеграції Квебеку виявила зацікавлення до порушених питань та співпраці з українською громадою.

Фото: пресслужба Чолія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-