CКУ зібрав мільйони доларів на підтримку захисників України

CКУ зібрав мільйони доларів на підтримку захисників України

Укрінформ
Світовий конгрес українців (СКУ) пожертвував вже кілька десятків мільйонів доларів для Збройних сил України в рамках ініціативи Unite With Ukraine. 

Про це повідомив президент СКУ Павло Ґрод в ефірі національного телемарафону “Єдині новини”, передає Укрінформ.

«У розмові з українцями, які приїжджали за кордон, ми найчастіше чули два прохання: переконати уряди країн, аби вони закрили Україні небо, а друге – допомогти захисникам, які на передовій, пішли в територіальну оборону, які волонтери й не мають чим захищатися. Тоді ми зрозуміли, що наш пріоритет – захистити захисників», – пояснив президент СКУ.

На зібрані гроші СКУ спочатку закуповував бронежилети, каски, рації, тепловізори. Згодом на фронт також передали екскаватори, буржуйки, генератори й машини для розмінування. Українських бійців оснащують рюкзаками бойового медика, передають індивідуальні аптечки НАТО, ізраїльські бандажі та турнікети. 

«Тепер ми найбільше працюємо по наших головних напрямках: тактична медицина й броньовані машини», – сказав директор ініціативи Unite With Ukraine Андрій Потічний. 

На зібрані кошти СКУ також закупив 25 бронетранспортерів FV103 Spartan і FV432 для Збройних сил України. Нині машини допомагають захисникам на фронті. Водночас Світовий конгрес українців переходить на ще один етап допомоги – ремонт старої радянської техніки, анонсував Павло Ґрод.

«Старої радянської техніки є дуже багато, а ЗСУ бракує техніки. Тому ми працюємо з партнерами України задля оновлення цих ресурсів», – пояснив президент СКУ. 

Крім того, торік СКУ став одним із найбільших донорів проєкту «Армія дронів» – закупівлі безпілотників для повітряної розвідки.

Читайте також: СКУ закликав Папу Франциска засудити війну Росії проти України

Пожертви через Світовий конгрес українців вже передали понад 6 тисяч людей з 70 країн світу. Серед них не лише представники української громади закордоном, але й небайдужі іноземці, зокрема, колишні високопосадовці.

Фото: СКУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-