У Чехії відбувся благодійний концерт до Дня Незалежності України

У Чехії відбувся благодійний концерт до Дня Незалежності України

Фото, відео
Укрінформ
У Празі відбувся благодійний концерт з нагоди Дня Незалежності України, кошти з якого підуть на закупівлю медикаментів та медобладнання.

Про це повідомляє у Фейсбуці Посольство України у Чехії, передає Укрінформ. 

Тимчасовий повірений у справах України в Чехії Віталій Усатий привітав українців з 32-ою річницею Незалежності України та подякував Уряду Чеської Республіки та дипломатичному корпусу за послідовну підтримку та допомогу Україні.

"Чеська Республіка є нашим надійним другом та партнером і черговим підтвердженням цього стали слова солідарності, які прозвучали зі сцени від першого віце-прем'єр-міністра та міністра внутрішніх справ Чеської Республіки Віта Ракушана, урядового уповноваженого з питань відновлення України Томаша Копечного, урядової уповноваженої з прав людини Клари Шімачкової Лауренчікової та заступника міністра культури Ондрея Храста, які підкреслили, що Україна бореться за безпеку всієї Європи і Чехія однозначно буде стояти за Україну до самої перемоги над російським агресором", - йдеться у дописі. 

У заході також взяв участь Президент Світового конгресу українців Павло Ґрод, представники Будинку національних меншин, координатори проєктів, спрямованих на підтримку України від чеських організацій Darek pro putina, Team4Ukraine, Paměť národa, IOM Praha, посли та дипломати іноземних країн, представники  українських громадських організацій.

У рамках програми виступили українські діти з усіх куточків Чехії, початківці та професіонали, дорослі українські артисти, які продовжують свою творчу діяльність та популяризують українську культури за кордоном. Родзинкою вечора став виступ рок-гурту Vivienne Mort.

Як повідомили Укрінформу організатори заходу, присутні мали змогу відвідати ярмарок з виробами різних українських майстрів та територію рукоділля. Усі охочі познайомились з представниками організацій, які допомагають українцям з візою тимчасового захисту. 

Метою благодійного концерту в Празі був збір коштів для закупівлі медикаментів та медобладнання для України. Фонд отримав близько 80 тисяч чеських крон (понад $3,3 тис.) через добровільні внески присутніх на концерті. 

Також відвідувачі заходу могли взяти участь в благодійному аукціоні і тим самим підтримати Збройні сили України.

На аукціоні були представлені футболка та історія про назву танку від Мартіна Ондрачка (Darek pro putina), жетон від team4ukraine та плакат з підписом Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного. 

Присутні також вшанували пам'ять героїв України, які загинули від куль російських окупантів, хвилиною мовчання.

Захід відбувся за організації Посольства України в Чехії, громадських організацій «Українська ініціатива в ЧР» та «Голос України» за фінансової підтримки компанії  Ria Money Transfer, Міністрества культури Чеської Республіки Ministerstvo kultury České republiky  та Будинку національних меншин Праги Dům národnostních menšin Praha.

Фото: Антон Філоненко, Андрій Кравчук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-