До створення Віртуального музею української діаспори долучилися нові організації та музеї

До створення Віртуального музею української діаспори долучилися нові організації та музеї

Укрінформ
До створення Віртуального музею української діаспори долучилися Осередок української культури і освіти (Канада), Українська вільна академія наук (УВАН, США), Ukrainian National Museum in Chicago (США), Ukrainian Museum in New York (США) та Музей мистецької родини Кричевських (Україна). 

Про це повідомляє Музей української діаспори у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

Як зазначається, Музей української діаспори разом із Міжнародним благодійним фондом світових українців «Діаспора» (Charitable Foundation "Diaspora") продовжує роботу над створенням Віртуального музею української діаспори.

Це веб-платформа, де буде представлена оцифрована колекція Музею української діаспори, вибрані експонати з фондів його українських і міжнародних партнерів, висвітлено сторінки історії й культурних надбань світового українства, діяльність українських інституцій світу й видатних особистостей українського походження.

«Ми щиро вдячні партнерам за участь і підтримку проєкту та запрошуємо до співпраці всіх небайдужих до збереження й популяризації історичної й культурної спадщини української діаспори. Наша мета - обʼєднати різні колекції, надати до них вільний доступ та згуртувати фахівців навколо віртуального музею», - говорить Оксана Підсуха, кураторка проєкту та директорка Музею української діаспори. 

Як повідомляв Укрінформ, у липні Музей української діаспори (Київ) оголосив про старт нового проєкту – створення Віртуального музею української діаспори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-