Манчестерський університет призначив Онух першою у Британії професоркою української політики

Манчестерський університет призначив Онух першою у Британії професоркою української політики

Укрінформ
Манчестерський університет призначив Ольгу Онух першою в історії професоркою української політики у Великій Британії та англомовному світі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на фейсбук-сторінці British Council Ukraine. 

Ольга Онух — науковиця та одна із провідних експертів у дослідженнях української політики та суспільства. Разом із Британською Радою та Goethe-Institut, у 2018 році Онух працювала над дослідженнями культурної дипломатії та культурних зв’язків в Україні та в Єгипті у якості консультанта. Також вона є науковим керівником дослідницької роботи Кресиди Аркрайт «Залучення молоді у країнах з молодими демократіями» Манчестерського університету, яка зокрема досліджує програму «Активні громадяни», що реалізовувалась Британською Радою в Україні спільно із партнерами протягом 2014-2023 років.

«Ми з нетерпінням чекаємо на продовження нашої співпраці з Ольгою та її кафедрою, щоб краще зрозуміти роль, яку відіграла молодь у розвитку України як демократичної держави, і той вирішальний внесок, який вона зробить у відновлення та відбудову країни», — коментує Лі Гібсон, директорка Британської Ради в Україні.

Зазначається, що до цього часу в англомовних академічних колах не існувало професорського звання зі спеціальності «Українська політика». Свій курс Онух запустить з вересня.

«Я дуже пишаюся лідерством Манчестерського університету у підтримці українських студентів і науковців. Це професорське звання допоможе підвищити популярність порівняльного політологічного аналізу в Україні, а також сприятиме подальшому підвищенню міжнародного авторитету Манчестерського університету, який уже є головним лідером у дослідженнях і викладанні соціальних наук», – сказала Онух. 

Читайте також: Мирослава Вербови-Онух, співвласниця єдиної української книгарні в Північній Америці

Як повідомлялося, наприкінці минулого року у Британії вийшла книжка про українську ідентичність "Ефект Зеленського". Її авторами виступили доктори політичних наук Ольга Онух та Генрі Гейл.

Фото: manchester.ac.uk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-