У Вашингтоні діаспора відзначила День Незалежності України

У Вашингтоні діаспора відзначила День Незалежності України

Фото
Укрінформ
У Вашингтоні представники української громади, дипломати Посольства України в США та друзі України з числа американців зібралися під стінами Білого Дому на урочисте ралі з нагоди Дня Незалежності нашої держави.

Про це у Фейсбуці повідомила президентка US Ukrainian Activists (USUA) Надія Шапоринська, передає Укрінформ. 

«Наш захід об’єднав українську діаспору та прихильників України, щоб відсвяткувати українську спадщину, культуру та свободу, а також рішучість України бути демократичною та суверенною європейською країною. На заході ми також вшанували півтора року початку повномасштабної геноцидної війни Росії проти України», - розповіла Шапоринська.

На заході також була присутня Посол України в США Оксана Маркарова. 

«Дякували США за надану допомогу, говорили про актуальні потреби, закликали до продовження підтримки, святкували неймовірну єдність українців світу, згадували про загиблих і молилися за живих, перемогу і мир. Вдячна усім і кожному зокрема, хто… прийшов підтримати Україну, привернути увагу до нашої боротьби і нашої жертви на вівтар спільних цінностей - демократії і свободи. І не лише у столиці, а й кожному найменшому містечку США», - написала Маркарова у Фейсбуці

Також учасники заходу пройшлися маршем до меморіалу Тарасові Шевченку, який завершився Українським патріотичним концертом.

Читайте також: Президент СКУ привітав українців з Днем Незалежності

Як повідомляв Укрінформ, в американському місті Нью-Йорк на День незалежності України відбулась урочиста "Хода Незалежності" на підтримку нашої держави.

Фото: Надія Шапоринська/Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-