У День Незалежності громада у Стамбулі взяла участь в молебні за Україну у Вселенському патріархаті

У День Незалежності громада у Стамбулі взяла участь в молебні за Україну у Вселенському патріархаті

Фото
Укрінформ
З нагоди Дня Незалежності України у Стамбулі з благословення Його Всесвятості Вселенського Патріарха Варфоломія відбулися молебень за Україну та її захисників українською мовою і мітинг в центрі міста.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Генконсульство України у Стамбулі

«День Незалежності України в Стамбулі розпочався з молитви за Україну, за наш сильний народ, за нашу перемогу. З благословення Його Всесвятості Вселенського Патріарха Варфоломія, божественну літургію українською мовою звершили митрополит Селеврійський Максим, архімандрит Харлампій та патріарший диякон Епіфаній», – повідомили в Генконсульстві.

Присутні представники української громади Стамбула та українські дипломати вшанували памʼять воїнів України, які віддали життя за Батьківщину, за усіх українців, які загинули внаслідок війни Росії проти України. 

На літургії також були присутні діти з Одеси, які відпочивали в Стамбулі на запрошення мерії. 

Також до Дня Незалежності в центрі Стамбула, в районі проспекту Перемоги (Істякляль джаддесі), відбувся мітинг, на якому українська громада, дипломати та друзі України висловили протест проти російської агресії та злочинів, які Росія скоює на території України, вкотре наголосили на підтримці України та українського народу закордонним українством.

Як повідомляв Укрінформ, з нагоди Дня Незалежності України один із символів Анкари – башта «Атакулє», та міст Фатіха Султана Мехмета в Стамбулі були підсвічені жовтим і синім кольорами.

Фото: Генеральне консульство України в Стамбулі / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-