У Сербії річницю Незалежності України відзначили «Маршем солідарності»

У Сербії річницю Незалежності України відзначили «Маршем солідарності»

Фото
Укрінформ
У Белграді 24 серпня з нагоди відзначення 32-ї річниці Незалежності України відбулася низка урочистих заходів, зокрема «Марш солідарності».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Сербії.

Ходу центром столиці очолив Посол України в Сербії Володимир Толкач разом з головою Місії ЄС та РЄ, послами Австралії, Великої Британії, Канади, Німеччини, Польщі, Швеції, Португалії та США.

На знак підтримки та солідарності з українським народом разом з громадянами Сербії і представниками українсько-русинської діаспори в марші також взяли участь представники дипломатичного корпусу.

Після ходи центральними вулицями Белграду на Площі Республіки учасники маршу розгорнули великий прапор України та утворили живий ланцюг єднання.

На Площі Республіки відбулася акція вшанування пам’яті жертв війни Росії проти України.

До присутніх звернулися Посол України в Сербії В. Толкач, голова Делегації ЄС в Сербії Е.Жофре, посол США в Сербії К.Хілл. Вони заявили, що агресія проти суверенної європейської держави України має припинитися, а Україна несумнівно переможе, а разом з Україною переможе й весь цивілізований світ. Майбутнє України в європейській родині.

Перед представниками української громади і громадянського суспільства Сербії виступили активісти, зокрема голова Нацради українців Сербії Ф.Пронек і представники української громади. Пролунали національні пісні та вірші у виконанні активістів.

Посольство подякувало колегам з дипмісій і всім громадянам України і Сербії за підтримку на небайдужу позицію.

Як повідомлялося, у четвер, 24 серпня, Україна святкувала 32-у річницю Незалежності. У своєму вітанні Президент Володимир Зеленський наголосив, що незалежність є «цінністю для кожного з нас. І за це ми боремось. І в цій боротьбі важливий кожен».

Фото: Посольство України в Сербії / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-