Річницю Незалежності України відзначили низкою урочистих заходів у Буенос-Айресі

Річницю Незалежності України відзначили низкою урочистих заходів у Буенос-Айресі

Фото
Укрінформ
На центральній площі Буенос-Айреса Сан-Мартін 24 серпня провели урочистий захід, присвячений 32-й річниці Незалежності України, після чого відбулися збори біля пам’ятника Тарасу Шевченку, хода та акція «Ланцюг єдності».  

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Аргентині.

«Після офіційної частини на площі Сан-Мартін відбулися збори біля пам’ятника видатному українському поету та духовному лідеру українського народу Тарасу Шевченку. Звідти представники української громади, співробітники української дипломатичної місії та численні друзі України вирушили Ходою за Незалежність, завершивши її Ланцюгом єдності навколо Планетарію Галілео Галілея», – йдеться в дописі.

Цього дня будівля Планетарію була підсвічена у кольори українського прапора, які стали вже стали міжнародним символом мужності та незламності.

Також з нагоди Дня Незалежності України у Буенос-Айресі відбувся культурний захід, організований Українською центральною репрезентацією в Аргентинській Республіці (Representación Central Ucrania en la República Argentina) та Посольством, на якому звучали українська музика та пісні, а під куполом Планетарію демонструвалася відео-розповідь про Україну, її багату історію, сучасність та шлях до перемоги.

Своє звернення до присутніх на заході гостей Посол Юрій Клименко сфокусував передусім на багатій, самобутній і тисячолітній українській культурі, яка зараз під особливим прицілом російських загарбників.

Посол наголосив, що, попри всі намагання Росії залякати українців, знецінити українську історію, знищити культурні пам’ятки та зруйнувати майбутнє, українці оберігають і творять свою ідентичність із новою силою.

Пан Клименко подякував українській громаді, усім небайдужим аргентинцям за послідовну підтримку України у складні часи російської навали та висловив сподівання, що солідарність з українським народом та допомога нашій державі лише зростатимуть, сприяючи наближенню справедливого і довготривалого миру та успішній відбудові країни.

Як повідомлялося, у четвер, 24 серпня, Україна святкувала 32-у річницю Незалежності. У своєму вітанні Президент Володимир Зеленський наголосив, що незалежність є «цінністю для кожного з нас. І за це ми боремось. І в цій боротьбі важливий кожен».

Фото: Посольство України в Аргентині / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-