Представники діаспори долучилися до відзначення Дня корінних народів у Стамбулі

Представники діаспори долучилися до відзначення Дня корінних народів у Стамбулі

Укрінформ
У Стамбулі вперше відзначили Міжнародний день корінних народів – у заходах взяли участь представники громад корінних народів Україні, які нині представляють українську діаспору в Туреччині.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на Генеральне консульство України у Стамбулі

«Кримські татари, караїми, кримчани. Корінний народ України, батьківщиною якого є Крим.Корінний народ України зробив свій внесок у відбудову Української держави та продовжує відігравати важливу роль у просуванні нашої перемоги сьогодні навіть в умовах загроз власному життю», – наголосив генконсул України в Стамбулі Роман Недільський.

Дипломат подякував корінним народам України за стійкість та незламність, та висловив надію на щонайшвидше звільнення Кримського півострова від російської окупації.

«Сьогодні ми з повагою вшановуємо пам'ять кримських татар, карайців та кримчаків, які зіткнулися з безліччю викликів, які мають значні наслідки для культури, мови та історичної свідомості», – зазначили у Генконсульстві.

До учасників заходу з нагоди Дня корінних народів у Стамбулі звернулися Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров та Постійна Представниця Президента України у Криму Таміла Ташева.

Як повідомляв Укрінформ, у Кримському домі презентували документально-освітній проєкт «Мій Крим» про корінні народи України. Фільм «Мій Крим» створено Координаційним центром мовлення національних спільнот і корінних народів Суспільного Мовлення.

Нагадаємо, 9 серпня відзначається Міжнародний день корінних народів світу, встановлений Генеральною асамблеєю ООН у 1994 році. У цей день людство віддає належне багатству культур корінних народів та особливому внеску, який вони роблять у сім’ю народів світу.

Фото: Roman Nedilskyi / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-