З Риги відправили велику систему очищення води до Херсона

З Риги відправили велику систему очищення води до Херсона

Фото
Укрінформ
Увечері 7 серпня в Україну була відправлена перша система для очищення води вагою 6 тонн, призначена для Херсона, який постраждав після підриву греблі Каховської ГЕС.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на національного мовника LSM

«Ця система очищення води контейнерного типу – вона мобільна, пересувна та утеплена. Усередині знаходиться система фільтрації, яка дозволяє робити забір води з будь-якої наземної водойми - ставка, озера, річки або каналу. І очищає воду до питної. Очищення відбувається фактично миттєво! Включаєш насос, система починає роботу, і одразу можна збирати чисту воду», – пояснив Оскар Чодорс, керівник компанії Watex, виробника системи фільтрації.

Система куплена коштом Ризького самоврядування. Її придбанням і відправленням в Херсон (упродовж тижня) займається товариство Tev. Проте одна ця система не вирішить усіх проблем із нестачею питної води в Херсоні. Тому Tev продовжує приймати пожертвування від мешканців Латвії.

Член правління товариства Tev Рено Брінькіс уточнив, що столичні депутати проголосували за виділення Товариству для допомоги Україні 100 тисяч євро ще близько двох місяців тому. За цей час окрім великої системи фільтрації були закуплені: різні інструменти; спеціальний човен, який витримує обстріл і не тоне; а також «валізка для фільтрації води».

В офіційній церемонії відправки мобільної станції очищення питної води також узяли участь віцемер Риги Лінда Озола та посол України Анатолій Куцевол. Український дипломат подякував латвійській стороні за підтримку України та надання необхідної гуманітарної допомоги населеним пунктам, які постраждали внаслідок підриву Росією Каховської ГЕС. 

Нагадаємо, латвійська організація Agendum здійснила відправку до України вже сотого конвою #TwitterConvoy, який складається з 33-х легкових автомобілів, двох вантажівок, а також двох автобусів.

Раніше з Риги був відправлений гуманітарний конвой для України, який складався з мініекскаватора, п’яти позашляховиків, катера, безпілотників, вогнетривких костюмів для українських пілотів, вироблених в Латвії, та інших необхідних речей.

Фото: Посольство України в Латвії / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-