Дипмісія США при Ватикані відвідала в Римі собор УГКЦ

Дипмісія США при Ватикані відвідала в Римі собор УГКЦ

Фото
Укрінформ
Представники дипломатичного корпусу Сполучених Штатів Америки при Святому Престолі на чолі із заступницею дипмісії Лаурою Хоклою завітали до собору Святої Софії в Римі (УГКЦ) і дім релігійного товариства «Свята Софія».

Як передає Укрінформ, про це релігійне товариство «Свята Софія» повідомило на своїй фейсбук-сторінці.

Під час візиту поважні гості ознайомилися із духовною та культурною спадщиною Патріарха Йосифа Сліпого, а також дізналися про актуальну діяльність собору та товариства.

Ректор Собору отець Марко-Ярослав Семеген розповів представникам дипмісії США історію Української греко-католицької церкви за часів підпілля, страдницький шлях Патріарха Йосифа Сліпого та становлення Собору Святої Софії у Римі, після чого всі учасники візиту спільно помолилися за припинення війни в Україні.

Читайте також: В українському соборі в Римі відбувся благодійний концерт італійського хору

Також гостям презентували історичний артефакт – сертифікований прапор Америки, який майорів над Капітолієм Сполучених Штатів та був подарований Конгресом Патріарху і Кардиналу Йосифу Сліпому у 1973-му році.

Пані Лаура мала нагоду відвідати кімнату-музей, де жив і працював Патріарх Йосиф, доторкнутися до речей, в яких він відбував каторгу, в яких очолювали Богослужіння, а також побачити кардинальський одяг Йосифа Сліпого.

Отець Марко розповів про виклики у душпастирській діяльності в тимчасово окупованих територіях, про новітні релігійні переслідування, яких зазнає наша церква, про зниклих безвісти духовних осіб, про гуманітарну місію Собору та ряд інших питань.

Після того, як було залишено підпис у книзі гостей, Ректор Собору Святої Софії та Заступник Дипломатичної Місії США при Ватикані обмінялися взаємними домовленостями про співпрацю, сторони вручили одна одній символічні подарунки на згадку про цю зустріч.

Також отець Марко-Ярослав Семеген висловив вдячність за допомогу, яку Америка надає Україні та запевнив учасників дипломатичної Місії Америки при Святому Престолі, що двері дому Святої Софії залишаться для них завжди відчиненими.

Нагадаємо, релігійне товариство «Свята Софія» у Римі нагородили відзнакою «Ткацький верстат солідарності» (Telaio solidale) Християнських асоціацій італійських робітників за служіння загальному благу в рамках допомоги біженцям з України.

Фото: релігійне товариство «Свята Софія» / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-