З Риги відправили чергові гуманітарні конвої для України

З Риги відправили чергові гуманітарні конвої для України

Фото
Укрінформ
У вівторок, 1 серпня, з Риги був відправлений гуманітарний конвой для України, який складався з мініекскаватора, п’яти позашляховиків, катера, безпілотників, вогнетривких костюмів для українських пілотів, вироблених в Латвії, та інших необхідних речей.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на фейсбук-сторінці Посольства України. 

Конфедерація українців Латвії «Віче» за фінансової підтримки компанії «Latvijas finieris» надала два позашляховики «Nissan Navara», безпілотники Autel Max 4T, портативне обладнання для очищення води, генератори, різне обладнання та уніформу, виготовлену в Ризі, в тому числі вогнетривкі комбінезони для українських пілотів.

Благодійний фонд Ziedot.lv доповнив гуманітарний конвой потужним автотранспортом «Ford F150» і мініекскаватором, які будуть передані ремонтним бригадам «Укренерго» для відновлення критичної інфраструктури в Україні.

В конвої також вирушив вантаж, підготовлений благодійною платформою STOPIFY, зокрема катер, костюми та обладнання для водолазів, позашляховик, а також різне спорядження для українських військових.

В рамках конвою, піаніст Андрій Осокін відправив українським бійцям позашляховик «Ford Ranger», розвідувальний безпілотник, комплекти спорядження – тактичні окуляри і рукавиці, рюкзаки, а також 1000 продуктових раціонів.

Латвійська організація Biedrība «TEV» передала українським захисникам коробки з вологими серветками. Союз латвійських мисливців приєднався до благодійної акції, передавши українським військовим тушкованку з оленини.

Благодійний фонд Labdarības fonds Sofi спільно з Центром допомоги українцям Diakonija Latvijā – LELB Diakonijas centrs передали 300 кг корму до притулку для тварин «#ЩасСпасу», де перебувають домашні тварини, які постраждали від російського теракту на Каховській ГЕС.

Колектив компанії «Latvenergo» продовжує забезпечувати українських військових якісними портативними акумуляторами, а мережа автозаправляльних станцій «Virši» – заправляти паливом гуманітарні конвої Конфедерації «ВІЧЕ».

У заході з відправки гуманітарної допомоги взяли участь радник Посольства України Юрій Захарчук та перший секретар Євген Янковський, голова правління Конфедерації українців Латвії «Віче» Оксана Січко, інші члени Конфедерації, керівник латвійського благодійного фонду «Ziedot.lv» Рута Діманта, менеджер з комунікації Фонду Ілзе Ошане, латвійський піаніст, жертводавець Андрій Осокін.

Напередодні, в неділю, 30 серпня, в Україну був відправлений інший великий конвой допомоги, зібраний під організаційним керівництвом товариства «Tavi draugi / Твої друзі».

До нього, зокрема, увійшли 15 автомашин; 13 маскувальних сіток; а також три фільтри питної води для Херсонщини, закуплені під час благодійних концертів «Барочна музика України».

Нагадаємо, товариство Латвійсько-української дружби розпочало проєкт «Прапори перемоги» в рамках програми розмінування звільнених українських територій.

Фото: Посольство України в Латвії / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-