До української «Просвіти» в Аргентині завітала президентка Києво-Могилянської фундації Америки

До української «Просвіти» в Аргентині завітала президентка Києво-Могилянської фундації Америки

Фото
Укрінформ
Українське культурне товариство «Просвіта» прийняло президента Києво-Могилянської фундації Америки Марту Фаріон, яка розповіла про поточний стан української громади в США, її організацію, інституції та проблему інклюзії нової імміграції у структурах громади.

Як передає Укрінформ, про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив Юрій Данилишин – голова Управи УКТ «Просвіта» в Аргентині, регіональний віцепрезидент Світового конгресу українців  в Латинській Америці. 

«З багатьма прикладами та з легкістю, яку забезпечує володіння іспанською мовою доповідачки ( оскільки вона жила в Буенос-Айресі в дитинстві та юності) присутні мали змогу дізнатися та проконсультуватися про різні аспекти включення українських іммігрантів в американське суспільство, особливо в місті Чикаго, де живе та працює юристом пані Фаріон, і де є дуже активним громадським лідером», – написав він. 

Крім того, дуже цікавим був синтез бачення різних міграційних хвиль, їх включення в соціальну та комерційну структуру Сполучених Штатів, їх розвитку та допомоги Україні, яку різні покоління надають сьогодні в контексті російського наступу.

Управа товариства «Просвіта» подякувала за можливість зустрічі, і, за традицією, гостя вписалася в Золоту книгу установи як президент Києво-Могилянської фундації Америки, як член Української Громади міста Чикаго та як віцепрезидент Світового конгресу українців (СКУ). Шановна гостя подякувала за ініціативу та побажала товариству нових успіхів, привітавши присутніх уже традиційним «Слава Україні – Героям Слава!».

Нагадаємо, до УКТ «Просвіта» в Буенос-Айресі завітала делегація Червоного Хреста України на чолі із заступником генерального директора Національного комітету товариства Червоного Хреста Іллею Клецковським.

Фото: Юрій Данилишин / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-