Світовий конгрес українців підбив підсумки візиту делегації СКУ до України

Світовий конгрес українців підбив підсумки візиту делегації СКУ до України

Фото
Укрінформ
Делегація лідерів Світового конгресу українців (СКУ) під час робочого візиту до України, який тривав 4-18 липня, провела низку важливих зустрічей з українськими урядовцями, військовими та багатьма іншими.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

Так, відбулися зустрічі з Віцепрем'єр-міністром із відновлення України Олександром Кубраковим, міністром оборони України Олексієм Резніковим, начальником Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирилом Будановим, Секретарем Ради національної безпеки і оборони України Олексієм Даніловим, Командувачем Сил територіальної оборони Збройних сил України, генералом-майором Ігорем Танцюрою, міністром енергетики України Германом Галущенком, Міністром охорони здоров’я України Віктором Ляшком, пані Міністром соціальної політики України Оксаною Жолнович, міністром культури та інформаційної політики України Олександром Ткаченком тощо.  

Читайте також: Ткаченко зустрівся із керівництвом Світового Конгресу Українців

Візит делегації розпочався зі Львова, де лідери СКУ зустрілися з мером міста Андрієм Садовим, Головою Львівської обласної військової адміністрації Максимом Козицьким та Начальником Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, генерал-лейтенантом Павлом Ткачуком.

У студії телеканалу «Еспресо» президент СКУ Павло Ґрод розповів ведучим Віталію Портникову та Миколі Вересню про те, як світові українські громади працюють над тим, аби Україна була в НАТО. 

Про те, як ще ініціатива СКУ Unite With Ukraine може бути корисною захисникам України та розвідникам, зокрема йшлося на зустрічі лідерів СКУ з начальником Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирилом Будановим.

Читайте також: Делегація Світового конгресу українців зустрілася з очільником ГУР і міністром оборони

«Наша зустріч була оптимістичною, відображала високий моральний дух бойових сил України та посилювала нашу впевненість у перемозі України над Росією, найбільшою загрозою свободі та демократії у світі», — підсумував віцепрезидент СКУ, Президент Українського Конгресового комітету Америки (УККА) Андрій Футей.

Президент Світового Конгресу українців Павло Ґрод, віцепрезиденти Стефан Романів і Андрій Футей, а також директор ініціативи «Unite With Ukraine» Андрій Потічний зустрілися з Командувачем Сил територіальної оборони Збройних сил України, генералом-майором Ігорем Танцюрою.

Читайте також: Провід СКУ зустрівся з генералом Танцюрою та анонсував допомогу Теробороні на понад $3 млн

Під час зустрічі делегація анонсувала черговий пакет допомоги на потреби сил ТРО ЗСУ у розмірі 117 мільйонів гривень (понад 3 мільйони доларів). Йдеться, зокрема, про броньовану техніку для евакуації та безпечного пересування особового складу в зоні ведення бойових дій, FPV дрони, новітні симулятори зброї Strata 22 для тренування бійців, а також ремонт та відновлення повнопривідних вантажівок ГАЗ-66.

«Надана Вами допомога підрозділам Сил територіальної оборони Збройних Сил України є неоціненною в наших зусиллях з відсічі збройної агресії російської федерації. Свідченням справжнього партнерства та співпраці між нашими структурами є якісна військова допомога, яку надає Світовий конгрес українців на сотні мільйонів гривень. Збройні сили України цінують партнерство світової української діаспори, в той час, коли це найбільше потрібно для захисту нашої країни», – заявив Головнокомандувач Збройних сил України генерал Валерій Залужний в листі СКУ. 

Читайте також: Міненерго та Світовий конгрес українців підписали меморандум про співпрацю

Під час цього короткого, але насиченого візиту, Світовий конгрес українців підписав меморандум про співпрацю з Міністерством енергетики України, а також оголосив про нову партію допомоги.

Співпрацю з міністерством СКУ продовжить у рамках проєкту Energize Ukraine, мета якого – відновлення енергетичної інфраструктури України. Президент СКУ Павло Ґрод і міністр енергетики України Герман Галущенко обговорили обʼєднання зусиль під час пошуку енергетичного обладнання для заміни пошкодженого бойовими діями.

Уже традиційно делегація Світового конгресу українців мала честь зустрітися з Блаженнішим Митрополитом Епіфанієм, Предстоятелем Православної Церкви України, Митрополитом Київським і всієї України. Під час спілкування йшлося про духовну опіку над вимушеними переселенцями, збереження української ідентичності в Європі та світі, перехід вірян ПЦУ на новий календар.

«Маємо багато висновків щодо потреб, планів і прагнень України та того, як ми об’єднаємо наші можливості, ресурси та сили», — підсумував чотириденний візит перший віцепрезидент СКУ Стефан Романів. 

Читайте також: Відбулася зустріч керівників Світового конгресу українців з представниками МІОКу

Нагадаємо, Президент Світового конгресу українців Павло Ґрод під час візиту делегації СКУ до Молдови провів зустріч з президентом країни Маєю Санду й обговорив, зокрема, всебічну допомогу українцям, які знайшли у Молдові прихисток у часи російсько-української війни.

Фото: СКУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-