Провід СКУ зустрівся з генералом Танцюрою та анонсував допомогу Теробороні на понад $3 млн

Провід СКУ зустрівся з генералом Танцюрою та анонсував допомогу Теробороні на понад $3 млн

Укрінформ
Президент Світового конгресу українців (СКУ) Павло Ґрод та директор ініціативи Unite With Ukraine Андрій Потічний зустрілися з командувачем Сил територіальної оборони ЗСУ генералом Ігорем Танцюрою та анонсували допомогу на потреби ТрО у розмірі 117 мільйонів гривень.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

Черговий пакет допомоги передбачає, зокрема, броньовану техніку для евакуації та безпечного пересування особового складу в зоні ведення бойових дій, FPV дрони, новітні симулятори зброї Strata 22 для тренування бійців, а також ремонт та відновлення повнопривідних вантажівок ГАЗ-66.

«Сьогодні СКУ через ініціативу «Unite with Ukraine» має велику честь оголосити надання чергового пакету військової допомоги задля підсилення ТРО ЗСУ на суму 117 мільйонів гривень», – зазначив Павло Ґрод.

Читайте також: Сили Тероборони отримали броньовані машини від Світового конгресу українців

Допомога є продовженням проєкту ініціативи Unite With Ukraine із закупівлі британських броньовиків Spartan. 

«Світове українство стоїть пліч-о-пліч із захисниками України не лише словами, але й конкретними діями. Наша співпраця з генерал-майором Ігорем Танцюрою та його командою є одним із найважливіших напрямків діяльності СКУ та залишається у пріоритеті. Кошти, зібрані у 65+ різних країн є виразним показником, що діаспора не піддається російській пропаганді та готова продовжувати підтримувати захисників України», – продовжив президент СКУ.

Читайте також: Світовий конгрес українців доставив для Тероборони 15 екскаваторів

У Конгресі зауважили, що СКУ від початку повномасштабного російського вторгнення є надійним і стабільним партнером Сил територіальної оборони Збройних Сил України. Їхня надзвичайна підтримка та співпраця була та залишається важливою складовою успіху наших сил на полі бою, заявив генерал-майор Ігор Танцюра. 

«Цей пакет допомоги є ще одним прикладом високого рівня нашої спільної роботи з СКУ», – додав Командувач Сил територіальної оборони Збройних Сил України.

Читайте також: Президент СКУ отримав орден за підтримку України та волонтерську діяльність

Як повідомляв Укрінформ, напередодні лідери СКУ зустрілися з керівником Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирилом Будановим і міністром оборони України Олексієм Резніковим.

Нагадаємо, Світовий конгрес українців уже надав Силам територіальної оборони Збройних сил України допомогу на 85 млн грн.

Фото: СКУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-