Президент СКУ зустрівся з українцями у Молдові

Президент СКУ зустрівся з українцями у Молдові

Фото
Укрінформ
Під час візиту делегації Світового конгресу українців до Молдови президент СКУ Павло Ґрод відвідав Центр допомоги українським біженцям, які були змушені рятуватись від розв‘язаної Росією війни, а також провів зустріч з представниками українських громад.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомили СКУ та голова Національного конгресу українців Молдови Дмитро Лекарцев.

СКУ окремо відзначив Національний конгрес українців Молдови та Дмитра Лекарцева, зауваживши, що зорганізований ними центр, який надав допомогу вже 151-й тисячі українців, дійсно вражає. Від імені світового українства Конгрес дякував за таку важливу й активну працю.

Своєю чергою Дмитро Лекарцев повідомив про зустріч Павла Ґрода з українськими громадами в Молдові, під час якої було обговорено безліч питань, зокрема, зосередили увагу на надзвичайно важливій проблемі нестачі шкіл, де викладається українська мова. Сторони обмінятися думками про відродження української мови в освітніх закладах і розглянули можливості покращення цієї ситуації.

«Щиро дякуємо за таку цінну зустріч, яка допоможе нам продовжити спільний шлях підтримки української культури та мови. Така взаємодія надихає на нові досягнення та позитивні зміни. Нехай наша спільна праця сприяє процвітанню та злагоді серед нашої української спільноти в Молдові», – написав він на своїй фейсбук-сторінці.

Нагадаємо, президент СКУ Павло Ґрод під час візиту делегації СКУ до Молдови провів зустріч з президентом країни Маєю Санду й обговорив, зокрема, всебічну допомогу українцям, які знайшли у Молдові прихисток у часи російсько-української війни.

Фото: СКУ, Dmitrii Lecartev / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-