Очільник Світового конгресу українців зустрівся з Президентом Молдови

Очільник Світового конгресу українців зустрівся з Президентом Молдови

Фото
Укрінформ
Президент Світового конгресу українців Павло Ґрод під час візиту делегації СКУ до Молдови провів зустріч з президентом країни Маєю Санду й обговорив, зокрема, всебічну допомогу українцям, які знайшли у Молдові прихисток у часи російсько-української війни.

Як передає Укрінформ, про це СКУ повідомив на своїй фейсбук-сторінці.

Також під час зустрічі йшлося про створення сприятливих умов для розвитку молдовських та українських талантів в громадах, необхідні кроки для вступу України та Молдови до ЄС, безпекову ситуацію в регіоні та спільні шляхи впливу на неї.

«Наша країна (Молдова) залишається відданою підтримці біженців з України та пропонує тимчасовий захист за зразком Європейського Союзу, який забезпечує інтеграцію у сферу праці, доступ до послуг охорони здоров’я та соціальної допомоги», – заявила пані Президент.

СКУ подякував Майї Санду за продуктивну та корисну зустріч. Окрема подяка висловлена Дмитру Лекарцеву, лідеру української громади Молдови.

Нагадаємо, у червні президент СКУ Павло Ґрод здійснив візит до Лондона, під час якого виступив учасником Конференції з питань відновлення України (URC23), заручився підтримкою міжнародних партнерів і, традиційно, зустрівся з українською громадою. 

Фото: presedinte.md, Dmitrii Lecartev

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-