Розколу між республіканцями і демократами щодо підтримки України немає – віцепрезидент СКУ

Розколу між республіканцями і демократами щодо підтримки України немає – віцепрезидент СКУ

Укрінформ
У США розколу між політиками двох чільних партій щодо підтримки України немає – і республіканці, і демократи виступають за членство України в НАТО.

У цьому в інтерв’ю Українському радіо запевнив віцепрезидент Світового конгресу українців Андрій Футей (США), передає Укрінформ.

«Після Вільнюса немає питання – чи буде, а є питання – коли буде Україна членом НАТО? Це так само дуже важливий позитив, який вийшов з Вільнюса», – зазначив Футей.

За його словами, справа вступу України в НАТО – не нова для діаспори, вона роками за це агітує, особливо від початку війни у 2014 році.

Читайте також: СКУ підбив підсумки своєї роботи на полях саміту НАТО у Вільнюсі

«Це забирає багато часу і багато активностей від наших громад. А найголовніше – це вплив нашої громади, з однієї до другої сторони Америки. Як тісно наші громади співпрацюють та який вплив вони мають на своїх представників у Конгресі та Сенаті. Можу тут сказати з великим задоволенням: і республіканці, і демократи великою більшістю стоять на тому, що Україна має бути членом НАТО. Тобто тут немає розколу між республіканцями і демократами, а є велика підтримка», - сказав він.

Віцепрезидент СКУ прогнозує, що підтримка з боку американських законодавців вступу України в НАТО посилюватиметься.

«Цей тиск від представників Конгресу і Сенату буде досить жвавим у наступні місяці, коли будемо підходити до саміту НАТО у Вашингтоні. Це залишається пріоритетом наших громад, щоб не тільки збільшувати військову допомогу і давати Україні потрібну зброю, ракетні системи й літаки. Справа НАТО залишається пріоритетом», – наголосив Футей.

Як повідомлялося, під час Вільнюського саміту 11 липня держави-члени НАТО узгодили пакет підтримки із трьох елементів, який має наблизити вступ України до Альянсу. Цей пакет передбачає скасування вимоги щодо виконання ПДЧ; довгострокову програму військової допомоги; запуск Ради Україна – НАТО.

Нагадаємо, Світовий конгрес українців вважає своїм завданням у період, що залишився до саміту НАТО у Вашингтоні, активно працювати з урядами та громадянським суспільством країн-членів над підтримкою членства України в Альянсі навіть під час війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-