У Фінляндії відкрили другий україномовний аудіогід – на екскурсійному маршруті в Гельсінкі

У Фінляндії відкрили другий україномовний аудіогід – на екскурсійному маршруті в Гельсінкі

Фото
Укрінформ
Посол України у Фінляндії Ольга Діброва у рамках ініціативи Першої леді України Олени Зеленської відкрила другий аудіогід у країні – українською мовою тепер можна ознайомитися із найдавнішим постійним екскурсійним маршрутом фінської столиці «Історичний центр Гельсінкі».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України у Фінляндії.

««Історичний центр Гельсінкі» – це найпопулярніша морська оглядова екскурсія, яка проводиться фінською компанією «Royal Line», що заснована у 1945 році. З борту екскурсійного катера можна ознайомитися з історією Фінляндії та її столиці, оглянути найвідоміші архітектурні пам'ятки Гельсінкі, прилеглі острови та бухти», – йдеться в дописі.

У диппредставництві додали, що приємним доповненням екскурсії стали численні прапори України, які майорять у центрі Гельсінкі на підтримку нашої держави.

За повідомленням, аудіогід українською мовою для морської оглядової екскурсії «Історичний центр Гельсінкі» діє через мобільний застосунок Reveel – Explore Destinations, втілений компанією «Royal Line» та екскурсійною платформою Reveel.guide.

Програма розроблена на основі унікальних систем штучного інтелекту, крім того, вона інклюзивна – дозволяє не лише почути, але і прочитати екскурсію українською.

Мобільний застосунок Reveel - Explore Destinations можна завантажити за посиланнями: тут і тут.

Посольство подякувало керуючому директору «Royal Line» Юцці Раутакорпі за підтримку України та допомогу у реалізації проєкту.

Нагадаємо, раніше за сприяння Посольства України у Фінляндії було відкрито український аудіогід на одній із найбільших і найважливіших туристичних локацій Фінляндії – острові-фортеці Суоменлінна (Свеаборг).

Це морська фортеця, розташована в Гельсінкі. Її будівництво розпочалося в середині XVIII ст. У 1991 році Суоменлінну було включено до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Фото: Embassy of Ukraine in the Republic of Finland and Iceland / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-