У Румунії діаспора провела для дітей святковий захід до свята Купала

У Румунії діаспора провела для дітей святковий захід до свята Купала

Фото
Укрінформ
Клуб української малечі, який діє при Клузькій філії Союзу українців Румунії (СУР), організував святковий захід під назвою «Ніч на Купала».

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці СУР.

Ведучою події була Людмила Дорош, головний редактор дитячого журналу «Дзвоник», що виходить під егідою СУР. Вона підготувала для дітей низку заходів, залучивши до цього й активних учасників сурівських заходів, а саме – пані Наталію Грищенко.

«Діти дізналися про виникнення та значення цього свята з тисячолітньою історією. Відкрили для себе цікаві прикмети і звичаї, пов’язані з цим днем, дізналися про цікаві ворожіння, з допомогою яких дівчата намагалися дізнатися про свою долю на судженого», – розповіли в СУР.

Також присутні послухали як народні, так і авторські про свято Івана Купала, вірші, де висвітлені найголовніші дійства на Купала, а батьки та гості заходу розповіли дітям про особливості й традиції святкування Івана Купала в їхньому регіоні.

Нагадаємо, у Нідерландах на святкуванні Івана Купала українці зібрали кошти, які спрямують на купівлю рацій для захисників України.

Фото: Cоюз українців Румунії / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-