Світовий конгрес українців висловив вітання з нагоди Дня Конституції

Світовий конгрес українців висловив вітання з нагоди Дня Конституції

Укрінформ
Світовий конгрес українців (СКУ) 28 червня приєднується до українців та друзів України у всьому світі у відзначенні державного свята – Дня Конституції України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

У СКУ зауважили, що ухвалення конституції 28 червня 1996 року стало знаковою подією в історії сучасної України та правовим підсумком майже 300-літньої боротьби українського народу за власну державність. До розробки основного українського закону долучилися й українці діаспори.

У Конгресі нагадали, що Конституція визначила Україну як суверенну і незалежну, демократичну, соціальну, правову державу, закріпила державний статус української мови, а також незворотність європейського та євроатлантичного курсу України. Нарешті, Конституція слугує основою для демократичного прозахідного курсу та цінностей нації, а також заклала підвалини для становлення українського громадянського суспільства.

Читайте також: СКУ закликав світове українство підтримати Україну перед самітом НАТО у Вільнюсі

Сьогодні ж тисячі хоробрих чоловіків і жінок України захищають свою країну від неспровокованої жорстокої геноцидної військової агресії Росії та ведуть боротьбу за ключові демократичні цінності, закріплені в українській Конституції.

«Цього дня ще раз закликаємо міжнародну демократичну спільноту надати Україні максимальну військову та економічну підтримку у той час, коли вона розпочала контрнаступ, щоб звільнити усі свої землі від смертельної російської окупації. Ми також закликаємо союзників офіційно запросити Україну до вступу у НАТО під час саміту у Вільнюсі та запустити формальний процес набуття Україною членства в Альянсі», – закликали в СКУ.

У Конгресі наголосили, що Україна заслуговує на краще майбутнє в європейській родині народів. Демократична незалежна Україна зміцнить глобальну безпеку та міжнародний порядок, заснований на правилах.

Нагадаємо, в Україні 28 червня відзначається День Конституції. Це єдине державне свято, закріплене в самій Конституції, і другий рік поспіль Україна святкує його в умовах воєнного стану, запровадженого через повномасштабне вторгнення РФ.

Як заявив Президент Володимир Зеленський, записані у Конституції слова стали для українців життєвими і нагальними, а закарбовані в ній права та свободи більше ніколи не сприйматимуться як щось дане зверху.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-