У Стамбулі відбулася презентація проєкту «Культура vs війна»

У Стамбулі відбулася презентація проєкту «Культура vs війна»

Укрінформ
У Стамбулі відбулася презентація комплексного проєкту «Культура vs війна», ініційовано Асоціацією «Дивись українське!» у квітні 2022 року задля фіксації та донесення правди про війну Росії проти України через історії боротьби знаних митців.

Про це повідомляє власкор Укрінформу.

«Прем’єра фільмів нашого проєкту «Культура vs війна» у Стамбулі відбулася успішно! Ті відгуки повної підтримки України, що я почув після показу найкраща подяка нашій команді, яка наполегливо працює над проєктом вже понад рік! Багатьом іноземним глядачам наші документальні фільми відкривають правду про війну в Україні та підсилюють підтримку нашої боротьби», – сказав у коментарі агентству продюсер, голова Асоціації «Дивись українське!» Андрій Різоль.

Героями проєкту є відомі митці, що пішли до лав ЗСУ, та діячі культури, що займаються активною волонтерською діяльністю.

«Це велика справа – показати реальні події, які відбувалися торік, які продовжують відбуватися. Ви (засновники проєкту – Ред.) показали людей культури та мистецтва, які ще вчора збирали цілі стадіони, співали для них. Людей, які знімали фільми, що номінувались на Оскар, людей, які знімалися у фільмах, а сьогодні вони взяли у руки зброю, щоб захистити нашу землю», – сказав після показу Генеральний консул України в Стамбулі Роман Недільський.

За його словами, у той час, коли митці України захищають Батьківщину від Росії, країна-агресор використовує свою культуру в якості «зброї» – жалюгідної пропаганди, але більшість країн цивілізованого світу розуміють, що сьогодні Україна захищає не тільки себе, вона захищає весь світ.

Читайте також: Генконсул зустрівся з активістами Об'єднання українців Ізміра

«Дуже гарні фільми, сподобалися. Багато емоцій, багато смутку, багато болю, але все-таки велика віра в перемогу. Все буде Україна», – поділилася враженнями після перегляду активістка української громади в Стамбулі Ольга Коваленко.

Метою проєкту «Культура vs війна» є створення комплексу медійних продуктів у співпраці з українськими діячами культури, котрі через власні, конкретні приклади та історії ознайомлять світову та українську спільноти з цінностями та сенсами української культури, що допомагають українцям чинити гідний опір агресору.

Комплексний проєкт «Культура vs війна» передбачає створення циклу короткометражних фільмів-новел, повнометражного документального фільму, фотовиставок, артбуку, добірки публіцистичних матеріалів та дискусій.

Нагадаємо, у центральній частині Стамбула, неподалік площі Таксім та проспекту Істікляль, відбувся мітинг проти війни росії проти України, проти екоциду, який чинить Росія, підірвавши дамбу Каховської ГЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-