На болгарському телебаченні почали транслювати новини українською

На болгарському телебаченні почали транслювати новини українською

Відео
Укрінформ
Громадський мовник Болгарського національного телебачення (БНТ) розпочав трансляцію новин українською мовою, оскільки офіційні урядові дані свідчать про постійне зростання останнім часом кількості українців, зареєстрованих для тимчасового захисту та розміщених у Болгарії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Sofia Globe.

Офіційна статистика уряду Болгарії показує останнім часом неухильне зростання кількості українців, які мешкають у Болгарії у статусі тимчасового захисту.

Посольство України вчора висловило подяку за трансляції БНТ, розраховані на українську аудиторію в країні.

Читайте також: МЗС Болгарії розкритикувало посла Росії за поширення дезінформації

За даними спеціального урядового порталу для українських біженців у Болгарії, з моменту незаконного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року загалом до Болгарії в’їхало 1 376 157 українців, 161 511 осіб оформили тимчасовий захист, а 13 775 біженців були розселені до готелів та баз відпочинку за системою державної підтримки.

Програму безкоштовного розміщення уряд Болгарії планує продовжити до кінця 2023 року після закінчення поточної програми наприкінці червня, зазначили у міністерстві туризму Болгарії.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 15 червня провів телефонну розмову з новопризначеною віцепрем’єркою і главою МЗС Болгарії Марією Габріель та запросив приєднатися до коаліції зі створення трибуналу для РФ.

Фото: The Sofia Globe

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-