З Риги відправили конвой гуманітарної і військової допомоги в Україну

З Риги відправили конвой гуманітарної і військової допомоги в Україну

Фото
Укрінформ
У латвійській столиці 13 червня відбулася церемонія відправлення в Україну чергового конвою допомоги з гуманітарними та військовими вантажами, підготовленого Конфедерацією українців Латвії «ВІЧЕ».

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на фейсбук-сторінки «ВІЧЕ» та Посольства України в Латвії

Голова правління Конфедерації українських товариств Оксана Січко зазначила, що зазвичай збір вантажів триває кілька тижнів. І вантажі цього конвою були вже зібрані, коли прийшла звістка про жахливий теракт - підрив агресором греблі Каховської ГЕС. Тому було прийнято рішення терміново збирати допомогу для постраждалих мешканців Херсонщини.

«Те, що сталося на Каховській ГЕС – це теракт та екоцид. Такі страшні злочини, які скоює російський агресор в Україні вкотре доводять, що Росія – це абсолютне зло. Я щиро вдячний дружньому латвійському народу, латвійським підприємцям, волонтерам, організаціям за вашу допомогу, за те, що разом з нами боретесь з цим злом, невтомно стоїте поряд з нами», - сказав на відправленні конвою посол України в Латвії Анатолій Куцевол.

Дійсно, в зборі конвою взяла участь велика кількість латвійських організацій та активістів.

Зокрема, компанія Laivu Depo надала для постраждалих від російського теракту на Каховській ГЕС човен для евакуації місцевого населення. Ще один човен та рятувальні жилети пожертвували співробітники мережі магазинів K Senukai.

Благодійний фонд Ziedot.lv відкрив збір пожертв на допомогу українцям, постраждалим внаслідок катастрофічного затоплення. Оперативно було зібрано приблизно 90 тис. євро. Частину з цієї суми було використано для закупівлі насосів для відкачування води, генераторів, наметів, павербанків, ліхтариків, респіраторів, захисних рукавиць, гумових чобіт, бензопил та інших інструментів, газових портативних плиток, лопат і сокир, корму для тварин тощо.

Латвійський піаніст Андрій Осокін передав для постраждалих 1000 порцій їжі (з елементом саморозігріву). Вимушені переселенці з України, які мешкають в Єлгаві, зібрали 1000 євро на продукти харчування для малюків і підгузки.

Деяка допомога, що входить до гуманітарної частини вантажу, також буде доставлена для українських військових у район ведення бойових дій.

Цим конвоєм також буде доставлена допомога для трьох груп з розмінування, що розчищають шлях для контрнаступу Збройних Сил України. Завдяки ініціативі STOPIFY, вони отримають два потужні та надійні позашляховики Volkswagen Amarok, заповнені різним спорядженням, зокрема металошукачами. Також завдяки абонентам цієї благодійної платформи українські захисники отримають вісім дронів, планшети, тепловізори, далекоміри, біноклі, зарядні станції та мотор для човна.

Спочатку цей конвой був підготовлений для 47-ї бригади ЗСУ, Державної служби з надзвичайних ситуацій України, інженерно-саперного батальйону ЗСУ, 36-ї Бригади морської піхоти, 21-ї Бригади, підрозділам Національної поліції «Лють», 110 і 10 бригади, розвідувальним батальйонам Міністерства оборони України та іншим.

Нагадаємо, у латвійській столиці завершився IV Осокінський фестиваль Свободи, на якому було зібрано приблизно 10 тис. євро допомоги для України.

Фото: Посольство України в Латвії, Latvijā dzīvojošo ukraiņu biedrību konfederācija "Viche" / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-