Посол в Латвії зустрівся з українцями в місті Єлгава

Посол в Латвії зустрівся з українцями в місті Єлгава

Фото
Укрінформ
Посол України в Латвії Анатолій Куцевол відвідав з робочим візитом місто Єлгава, що вже прийняло понад 1,5 тис. українців.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Посольства.

За повідомленням, у рамках візиту посол зустрівся з українцями, які вивчають латиську мову в міському Центрі розвитку. На сьогодні курси латвійської мови пройшли понад 200 українців для можливості отримати роботу в Латвії за своєю спеціальністю.

Анатолій Куцевол також відвідав міський інформаційний центр, створений для прибуваючих до Єлгави українців, Український культурний центр «Джерело» та дитячу суботню школу української громади «Джерельце».

Посол вручив подяки від командування Окремої Президентської Бригади імені гетьмана Богдана Хмельницького та 10-ї окремої гірничо-штурмової Бригади «Едельвейс» члену правління Конфедерації українців Латвії «ВІЧЕ» Богдану Тимківу та латвійським волонтерам: Едмундсу Гросвальдсу (Edmunds Grosvalds), Яні Сіліні (Jana Silina), братам Анрію та Еріку Ціммерманісам (Andrejs Cimmermanis, Eriks Cimmermanis), Вілнісу Ладгалісу (Vilnis Ladgalis) та Гінті Ванажі (Ginta Vanaga) за зміцнення обороноздатності України.

Учні суботньої школи «Джерельце» заспівали відому українську патріотичну пісню «Ой, у лузі». Посол передав дітям українські книжки та дитячі розмальовки, а також пригостив тортом, виготовленим колективом українських кухарів «Незламні».

Також, за повідомленням Посольства, Анатолій Куцевол висловив вдячність меру Єлгави Андрісу Равіньшсу та єлгавчанам за підтримку українців в Латвії, надання практичної допомоги постраждалим від російської агресії регіонам України та Збройним Силам України.

У рамках зустрічі з мером міста Єлгава Андрісом Равіньшсом, Анатолій Куцевол поінформував про ситуацію в Україні та першочергові гуманітарні потреби для подолання наслідків підриву Росією дамби Каховської ГЕС на Херсонщині.

«У свою чергу мер Єлгави повідомив про роботу муніципалітету з підтримки українців. Як зазначив Андріс Равіньш, з початку повномасштабного російського вторгнення в Україну, Єлгава прийняла вже понад 1500 українців, яких розміщено в міських готелях та гуртожитках», – ідеться в дописі.

Крім того, під час зустрічі в мерії сторони обговорили питання прийому й умов перебування українців в Єлгаві, співпраці та надання практичної допомоги по лінії «міста-побратими» Івано-Франківськ – Єлгава.

Нагадаємо, Посол України Анатолій Куцевол 29 травня відвідав Ризьку Українську середню школу та зустрівся з її директоркою Лідією Кравченко.

Фото: Посольство України в Латвії / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-