У Туреччину після початку війни приїхали 844 тисяч громадян України, з яких 822 вже виїхали – посол

У Туреччину після початку війни приїхали 844 тисяч громадян України, з яких 822 вже виїхали – посол

Укрінформ
Від початку повномасштабного військового вторгнення Росії в Україну 24 лютого 2022 року в Туреччину в’їхали 844 тисяч громадян України, 822 тисячі з них уже покинули країну.  

Про це журналістам повідомив посол України в Туреччині Василь Боднар, передає власкор Укрінформу. 

«Станом на сьогодні в країні проживає 22 тисячі громадян України (з тих, хто приїхав від 24.02.22 – Ред.). Переважна більшість з них не мають статусу біженців, вони перебувають у Туреччині як туристи, як працівники компаній, які перенесли свої офіси до Туреччини з початку війни, або тому, що вони пов’язані з Туреччиною родинними зв’язками, і вони задовольняють свої фінансові потреби самотужки», – розповів дипломат.

За його словами, дані міграційної служби Туреччини свідчать про те, що від 24 лютого 2022 року у країну в’їхали 844 тисячі громадян України, 822 тисячі її залишили.

Окрім того, наразі офіційно під опікою турецької сторони перебуває 34 українських дітей-сиріт і тих, хто їх супроводжує. 

«За це ще раз висловлюємо вдячність. Сподіваємося, що війна, розпочата Росією проти нашої країни, якнайшвидше завершиться перемогою України та мільйони українських туристів знову продовжуватимуть приїжджати до Туреччини», – сказав Боднар. 

Як повідомляв Укрінформ, торік у Туреччині почали діяти п’ять нових українських спілок – в Конії, Мерсіні, Аланії, Мармарисі та Коджаелі. Загальна кількість сягнула 21.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-