Українська громада долучилася до проведення Довгої ночі консульств у Гамбурзі

Українська громада долучилася до проведення Довгої ночі консульств у Гамбурзі

Фото
Укрінформ
Генконсульство України в Гамбурзі разом з українською громадою з метою привернення уваги до особистих історій українців та українок, частина з яких знайшли прихисток у Німеччині, взяло участь у Довгій ночі консульств, що відбулася у рамках Тижня Європи.

Як передає Укрінформ, про це Генконсульство повідомило на своїй йдеться на фейсбук-сторінці, зауваживши, що девізом заходу було обрано «Україна – це передусім люди».

За повідомленням, історії співвітчизників, які зазнали втрат, болю і страждань через винищувальну війну росії проти України, були відображені у щемливих відеосвідченнях очевидців, ретельно зібраних музеєм Фонду Ріната Ахметова «Голоси мирних» та у фотовиставці з чудовими роботами Антона Мироненка, Тетяни Миронко та Олесі Царюк: чорно-білі фотопортрети наших земляків з розповідями про те, що довелося кожному з героїв пройти, перш ніж відчути безпеку у Німеччині.

На заході також виступили музичні колективи – популяризатори народних пісень «Родовід» та «Шлях доріженька», сімейний ансамбль Julia Böttcher та Andre Böttcher, а також оперна співачка Влада Щавінська. Вони продемонстрували численним відвідувачам консульства, наскільки різноманітною і насиченою є українська культура, та викликав цим щире захоплення й бурхливі оплески публіки.

Також, за повідомленням, гості не могли залишитися байдужими й до ярмарку українських сувенірів, організованого безпосередньо в Генконсульстві за сприяння чудових майстринь з України та підтримки Ukrainian Hugs (Nikita Sema та Olga Savitskaya).

«Чудовим доповненням ярмарку стали дбайливо приготовлені українськими господинями солодощі та справжній козацький куліш, зварений на відкритому вогнищі. Усіх гостей генконсульства по-українськи гостинно пригощали сам козак-кухар Мирослав Шваб і турботлива ґаздиня Зоряна Терлецька», – йдеться в дописі.

У консульському представництві України зауважили, що особливою родзинкою благодійних продажів, прибуток з яких за спільною згодою усіх учасників буде спрямований на гуманітарну підтримку України, стало кримське лікерне вино «Коктебель» 1997 року розливу, спеціально надане безкоштовно для нашого вечора одним з найкращих винних барів Гамбурга та цілої Німеччини W_die_Weinbar Svita Latkina та Wladimir Jaschin.

На завершення вечора була розіграна лотерея із призами від Генерального консульства. За результатами проведення ярмарку вдалося зібрати 1411 євро.

«Завдяки спільним зусиллям нашого консульського представництва та української громади участь України у цьогорічній Довгій ночі консульств стала справжнім хайлайтом у медійному просторі Гамбурга і була підтримана візитом почесної гості – Державної радниці та Уповноваженої Вільної і Ганзейського міста при Федерації, в Євросоюзі та з міжнародних справ пані Альмут Мьоллер, яка передала вітання від Першого бургомістра міста др. Петера Ченчера, який не зміг завітати на Мундсбургер Дамм 1 з поважної причини – робочого засідання у Берліні, на якому він представляв верхню палату німецького парламенту», – повідомили у Генконсульстві.

ГКУ у Гамбурзі висловило щиру подяку усій дружній команді Генконсульства, особливо Ірині Тибінці та Олександру Блюмелю, та усім українським організаціям, які внесли свою частку у спільну презентацію нашої України.

Нагадаємо, у парафії всіх святих Української греко-католицької церкви у Гамбурзі (Німеччина) відбулася «Шевченкіада», організована місцевою українською скаутською організацією «Пласт» та громадою парафії за підтримки «Ukrainischer Hilfstab».

Фото: Generalkonsulat der Ukraine in Hamburg / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-