Діаспора запускає міжнародний учнівський проєкт до 90-х роковин Голодомору

Діаспора запускає міжнародний учнівський проєкт до 90-х роковин Голодомору

Укрінформ
Світовий конгрес українців (СКУ) оголосив початок проєкту для учнів 8-12 класів з усього світу, які збиратимуть історії від третього та четвертого поколінь нащадків Голодомору, а також зможуть поділитися власними спогадами, як їм вдалося врятуватися від розв’язаної росією геноцидної війни. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті СКУ.

Ініціаторами проєкту «Ми пам’ятаємо», започаткованого до вшанування 90-х роковин Голодомору-геноциду 1932-33, виступила світова Мережа нащадків Голодомору в співпраці зі Світовою координаційною виховно-освітньою Радою (СКВОР) Світового конгресу українців і Незалежним українським телебаченням Канади KONTAKT Next Gen.

«В рамках проєкту учні 8-12 класів запишуть серію інтерв’ю з нащадками Голодомору 1932-33 років. Добірку записів буде професійно відредаговано та упорядковано, і вже цієї осені вона може вийти в ефір телевізійної програми KONTAKT Next Gen в рамках всесвітньої ініціативи СКУ вшанування 90-ї річниці Голодомору та буде опублікована на сайті Мережі нащадків Голодомору. Кожен учень/учениця, який/-а надішле заявку, отримає сертифікат за участь і та буде відзначений/-а на сайті Мережі нащадків Голодомору», – повідомили в СКУ. 

Читайте також: Віцепрезидент СКУ подякував урядам країн, які визнали Голодомор геноцидом

Оля Сорока, голова Мережі нащадків Голодомору, вважає цей проєкт надзвичайно важливим.

«Як нащадки тих, хто зазнав невимовних жахів від рук тоталітарного режиму під час Голодомору-геноциду, ми пам’ятаємо. Ми пам’ятаємо розповіді наших сімей про свій досвід і передаємо їх нашим дітям, які передадуть їх майбутнім поколінням. Ми пам’ятаємо, що росія намагалася знищити весь український народ і вкрасти нашу історію, культуру, релігію, тому що вони не можуть пишатися своїм. Ми також пам’ятатимемо, як росія намагається здійснити той самий геноцид сьогодні, вбиваючи невинних чоловіків, жінок і дітей варварськими методами, щоб знищити українську націю. Ми раді вітати вас у нашому циклі «Ми пам’ятаємо», де ви почуєте від третього та четвертого поколінь нащадків Голодомору, деякі з яких уникли нинішнього геноциду, здійсненого Росією», – наголосила вона.

Кінцевий термін подання заявок для участі – 31 липня 2023 року. Отримати додаткову інформацію про проєкт можна за посиланням.

Охочі також можуть звернутися зі своїми пропозиціями або запитаннями до голови Світової координаційної виховно-освітньої Ради СКУ Оксани Левицької або Голови Мережі нащадків Голодомору Олі Сороки.

Нагадаємо, торік, напередодні вшанування роковин Голодомору-геноциду 1932-33 років, голова Мережі нащадків Голодомору Оля Сорока закликала українців по всьому світу вимагати від урядів їхніх країн визнати Голодомор геноцидом, а також постачати Україні необхідне озброєння у війні з росією. 

Фото: СКУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-