У Лісабоні українці проведуть мітинг і закличуть парламент Португалії засудити ідеологію рашизму

У Лісабоні українці проведуть мітинг і закличуть парламент Португалії засудити ідеологію рашизму

Укрінформ
У Лісабоні 7 травня відбудеться мітинг під посольством росії, учасники якого планують звернутися до парламенту Португалії щодо засудження ідеології рашизму.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив Павло Садоха – віцепрезидент Світового конгресу українців у Західній і Південній Європі, голова Спілки українців у Португалії. 

«В підтримку постанови Верховної Ради України «Про використання політичним режимом російської федерації ідеології рашизму, засудження засад і практик рашизму як тоталітарних і людиноненависницьких», ми підготували звернення до Парламенту Португалії, щоб подібна постанова була законодавчо затверджена і в Португалії», – написав він.

Читайте також: Українці влаштували акцію протесту у Лісабоні під час візиту президента Бразилії

За словами Садохи, цю заяву пропонується оголосити на мітингу перед посольством росії у Лісабоні 7 травня о 14:00. Після цього учасники мітингу мають намір пройти мирною ходою до Clube Estefânia (R. Alexandre Braga 24A, 1150-004 Lisboa), де прихильники рашизму в Португалії будуть проводити концерт в рамках «безсмертного полку».

«Таким чином, без порушення правопорядку, ми покажемо нашу позицію проти акцій прихильників війни проти України», – додав голова Спілки українців у Португалії.

Нагадаємо, 2 травня Верховна Рада України засудила рашизм як базову ідеологію державної політики російської федерації та звернулася до Організації Об’єднаних Націй, Європейського парламенту, Парламентської асамблеї Ради Європи, Парламентської асамблеї ОБСЄ, Парламентської асамблеї НАТО, урядів та парламентів іноземних держав із закликом підтримати засудження ідеології, політики та практик рашизму. 

ВР також засудила російський нацистський тоталітарний режим президента володимира путіна, який використовує ідеологію рашизму, як злочинний, а також закликала міжнародну спільноту приєднатися до визнання чинного політичного режиму росії – злочинним, російської федерації – державою-терористом, а дії, вчинені її органами та політичним і військовим керівництвом під час повномасштабної збройної агресії проти України, – геноцидом українського народу.

Фото: Ucrânia Livre

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-