Президент СКУ закликав лідерів ЄС засудити спробу росії спотворити європейську історію

Президент СКУ закликав лідерів ЄС засудити спробу росії спотворити європейську історію

Укрінформ
Президент Світового конгресу українців (СКУ) Павло Ґрод звернувся до лідерів Європейського союзу із закликом до інституцій та країн-членів ЄС дати відсіч російській пропаганді та спотворенню історичних фактів в часі наближення 9 травня.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в листі до Президента Європейської Ради Шарля Мішеля, Президента Європейської Комісії Урсули фон дер Ляєн та Президента Європейського Парламенту Роберти Мецоли, повідомляється на сайті СКУ.

«росія продовжує вести дезінформаційну війну в Європі та в усьому світі. Оскільки ми наближаємось до традиційних пам’ятних днів, які відзначаються в ЄС на початку травня, зокрема Дня перемоги над нацизмом в Європі та Дня Європи, ми просимо вас широко засудити спробу Росії спотворити європейську історію», – йдеться у зверненні.

У листі наголошується, що росія та її злочинне керівництво використовують спільну пам’ять про перемогу над нацизмом для «пропагування мілітаризму, відбілення жахливих злочинів радянського комунізму та виправдання геноцидної загарбницької війни проти України, а також гібридної війни проти європейських країн, яку вона веде сьогодні». 

Президент СКУ звернув увагу лідерів ЄС на один із головних інструментів російської  гібридної агресії – фінансовані та скоординовані російською державою кампанії, такі як «Безсмертний полк» та пропонує зупинити їх у країнах-членах ЄС. 

Крім того, у листі йдеться про важливість забезпечити притягнення до відповідальності винних у війні в Україні та заснувати Міжнародний трибунал з розслідування російських воєнних злочинів.

Нагадаємо, СКУ з урахуванням загроз та викликів, що виходять від російської політики, пропаганди та дезінформації, закликав зупинити російську кампанію «безсмертний полк», зокрема в державах-членах ЄС, а 9 травня оголосити Днем російської ганьби. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-