У Варшаві активісти передали петицію до Байдена про надання Україні F-16

У Варшаві активісти передали петицію до Байдена про надання Україні F-16

Фото, відео
Укрінформ
Українські та польські активісти у четвер передали послові США у Польщі петицію до глави Білого дому Джо Байдена у справі передачі Україні літаків F-16.

Про це повідомила лідерка варшавського Євромайдану Наталка Панченко, передає Укрінформ.

Відео: Євромайдан Варшава

“Це петиція, під якою упродовж місяця підписалися 12 486 осіб. Це дуже багато підписів, які ми зібрали усього за місяць. У ній ми звертаємося до президента США Джо Байдена про передачу Україні літаків F-16”, - повідомила Панченко у відеозверненні.

За її словами, це саме ті літаки, “які можуть змінити хід війни і закрити українське небо і зможуть призвести до того, що українські люди, врешті, перестануть гинути під ракетними обстрілами росіян”.

Читайте також: Білий дім про F-16 для України: США зосереджені на наданні тієї зброї, яка потрібна саме зараз

Панченко попросила й надалі поширювати петицію в соцмережах, оскільки коли під нею буде зібрано наступні 10 тис. підписів, їх знову буде передано Байдену через посольство США у Варшаві.

“Ми звертатимемо увагу світу і закликатимемо президента США передати ці літаки доти, доки вони не опиняться в Україні”, - констатувала активістка.

Як відомо, Україна закликає західних союзників передавати Україні не лише старі пострадянські літаки МіГ-29, але й винищувачі F-16.

Фото: Наталка Панченко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-