На Кіпрі проведуть майстер-клас за мотивами творчості української художниці Любові Панченко

На Кіпрі проведуть майстер-клас за мотивами творчості української художниці Любові Панченко

Укрінформ
Благодійна організація «Український Дім на Кіпрі, Пафос» запросила українців та їхніх дітей узяти участь у майстер-класі за мотивами творчості відомої української художниці-шестидесятниці Любові Панченко.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці організації.

«Український Дім на Кіпрі, Пафос» нагадав, що Любов Панченко – професійний художник-модельєр та належить до групи художників-шістдесятників, які відроджували українську культуру за часів хрущовської відлиги.

Читайте також: У Києві презентували першу збірку творів художниці-шістдесятниці Любові Панченко

Учасники майстер-класу вшанують пам'ять талановитої мисткині ознайомчою лекцією з біографією, а також створять власні малюнки у стилістиці графічних робіт Любові Панченко.

Творчий захід відбудеться у суботу, 29 квітня, о 15:30 в Українському Домі на Кіпрі, місто Пафос

Донат: 5 євро. Збір коштів за участь буде спрямований на підтримку Збройних сил України. Запис за номером +35795761808 або в особисті повідомлення у Фейсбуці.

Любов Панченко – художниця-шістдесятниця. Відома ескізами одягу, декоративним розписом, аплікаціями з тканини, графікою, живописними картинами. Схеми розроблених нею вишивок друкував головний жіночий журнал тодішньої України «Радянська жінка». Панченко також вишивала національні строї для хорів, збирала гроші для допомоги політв'язням, котрі відбували покарання «за антирадянську агітацію та пропаганду». За її участі в Києві відродилася традиція різдвяного колядування та вертепу.

Під час окупації російськими військами Бучі на Київщині 84-річна художниця Любов Панченко була у своїй хаті й голодувала. 2 квітня 2022 року її перевезли в столичну лікарню, де вона пішла з життя.

Нагадаємо, у кіпрських містах Лімасол та Айя-Напа відбулися безплатні арткурси для українських підлітків з метою підтримки їхнього емоційного стану та вивільнення накопиченої психічної напруги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-