Українки створили відео про святкування Великодня в Індії

Українки створили відео про святкування Великодня в Індії

Фото
Укрінформ
Українські жінки, які проживають в Індії разом зі своїми родинами, традиційно відсвяткували Свято Воскресіння Христового – Великдень.

Як передає Укрінформ, про це повідомила представниця української громади Індії Марина Акрам.

Українки також створили відеоролик, у який увійшли фотографії спечених пасок і розфарбованих писанок. Відео можна побачити за посиланням.

«Багато з нас, українок, які проживають в Індії, шанують і пам'ятають традиції, і не тільки пам'ятають, а і радіють разом зі своїми родинами, святкуючи Різдво, Великдень, інші українські свята. Оскільки і в попередні роки пеклися пасочки, писалися писаночки, в цей відеоролик ввійшли не всі фото, які я мала насолоду бачити у нашій групі Вотсап, а лише ті, хто захотів, щоб їх вироби, їх святкування побачили і їх рідні в Україні», – розповіла Марина Акрам.

Вона пояснила, що загалом, ідея для ролика була такою, що фоном для пасочок і писанок мав слугувати якийсь індійський елемент. Але все ж, українські традиції взяли гору – українки прикрашали святковий стіл так, як в кожної заведено було у її родині в Україні. І так, як здавалося гарно і святково.

Христина завжди святкує Різдво і Великдень. Діти дуже чекають
Христина завжди святкує Різдво і Великдень. Діти дуже чекають

«Усі ті, хто цінує свої витоки, підтримує пам'ять про традиції, вчать дітей української мови (а декотрі та самі перешли на українську – хтось ще з 2014 року, хтось з 2022 року), – заслуговують найвищої поваги. Вони – гідні представниці нашої країни та справжні народні дипломатки. Бо зуміли не тільки прижитися серед екзотичних ландшафтів та храмів Індії, а й щоразу як от на такі великі важливі свята – передають знання про нашу культуру і звичаї перш за все своєму найближчому оточенню. І я пишаюся тим, що особисто знаю багатьох з них», – наголосила Марина Акрам.

При цьому вона додала, що більшості представниць української громади дуже не вистачає українського священника в Індії для забезпечення духовних потреб українців.

Нагадаємо, у Нью-Делі, у приміщенні Посольства України, відбулися два майстер-класи із петриківського розпису, проведені українською художницею Еліною Нісчал.

Фото надані Мариною Акрам

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-