У Канаді відбувся шевченківський концерт, на якому зібрали кошти для ЗСУ

У Канаді відбувся шевченківський концерт, на якому зібрали кошти для ЗСУ

Фото
Укрінформ
У місті Едмонтон, столиці канадської провінції Альберта, до 209 дня народження Великого Кобзаря відбувся шевченківський концерт «Свою Україну любіть», під час якого на допомогу ЗСУ зібрали 4,5 тис. доларів.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Генеральне консульство України в Едмонтоні.

На постері концерту йдеться, що у святковому заході взяли участь: хор «Верховина» при Спілці української Молоді, український народний хор «Вітер», хор «Дніпро», український драматичний ансамбль «Сузір’я», Курси українознавства ім. Івана Франка, Рідна школа при парафії Св. Юрія Переможця, Соломія Голяк, Оля Харабара та Валентин Шебан.

Генконсул України Олександр Данилейко у своєму виступі підкреслив актуальність поезії Шевченка зараз, коли український народ бореться проти російських окупантів, які знову хочуть поневолити поневолили його.

Він подякував організаторам: Українському музичному товариству Альберти, Конгресу українців Канади – відділ Едмонтон.

Також подяка висловлена всім артистам за чудові виступи, а також усім, хто долучився до допомоги Збройним силам України.

Нагадаємо, у лютому в Едмонтоні на підтримку народу України у боротьбі проти російської агресії провели благодійний вечір з концертом та аукціоном для збору коштів на рахунок президентської ініціативи United24.

Фото: Consulate General of Ukraine in Edmonton / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-