У Берні відбулася багатотисячна мирна акція на підтримку України

У Берні відбулася багатотисячна мирна акція на підтримку України

Фото
Укрінформ
У швейцарському місті Берн відбулася багатотисячна мирна акція на підтримку України, до якої долучилися представники політичних партій, громадських неурядових швейцарських та українських організацій, а також місцеве населення.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України у Швейцарії.

Хода з 30 метровим синьо-жовтим прапором України відбулась центральною частиною міста та завершилась на головній площі країни перед Федеральним парламентом. Учасники акції вимагали від швейцарського уряду ще більшої та активної підтримки для України.

Читайте також: Посол у Швейцарії подякував меру Берна за зусилля на благо українців

Депутати Christa Markwalder, Tiana Angelina Moser, Natalie Imboden, Cedric Wermuth наголосили на тому, що війна стосується кожного, і Швейцарія не може лишатись нейтральною, коли щодня гинуть люди і тривають обстріли. Мужність та відвага українців вражає, а Україна бореться за європейські цінності, тож Швейцарія має постійно робити свій внесок.

Вони зауважили, що також необхідно створювати належні умови перебування українців у Швейцарії, поки триває війна.

Крім того, депутати закликали парламент визнати Голодомор 1932-1933 в Україні геноцидом проти Українського народу, який і сьогодні продовжується, а також дозволити реекспорт зброї з третіх країн до України.

Посол України Ірина Венедіктова підтвердила, що Україна зробить все, щоб українці якнайшвидше повернулися додому і почали будувати європейську, безпечну та щасливу країну.

Посольство подякувало Швейцарії за солідарність.

Як повідомляв Укрінформ, на початку лютого відбулося перше засідання Координаційної ради українців у Швейцарії

Фото: Посольство України у Швейцарії / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-