На Кіпрі відкрили першу «Українську книжкову поличку»

На Кіпрі відкрили першу «Українську книжкову поличку»

Фото
Укрінформ
У Муніципальній бібліотеці Строволоса, передмісті кіпрської столиці Нікосія, 15 лютого відбулось офіційне відкриття першої «Української книжкової полички» в Республіці Кіпр.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Посольство України в Республіці Кіпр.

Зауважується, що поличку було відкрито у рамках реалізації проєкту «Українська книжкова поличка», ініційованого до початку повномасштабного російського вторгнення Першою Леді України Оленою Зеленською спільно з Міністерством закордонних справ, Міністерством культури та інформаційної політики, Українським інститутом книги та посольствами України.

За повідомленням, під час офіційної церемонії відкриття посол України Руслан Німчинський щиро подякував за всебічне сприяння у реалізації цієї ініціативи представникам Союзу Муніципалітетів Кіпру та Муніципалітету Строволос.

Він наголосив, що доступ до української літератури, особливо для тимчасово переміщених українців, наразі є дуже важливим, адже дозволяє не втрачати зв'язок з Батьківщиною та рідною мовою.

Також пан посол зазначив, що Посольство продовжує приділяти значну увагу зміцненню зв’язків закордонних українців з історичною Батьківщиною та й надалі працюватиме над тим, щоб українська книжка була доступною для українців по всьому острову.

Нагадаємо, посол України Руслан Німчинський відвідав українську початкову школу на Кіпрі «Крила».

Під час візиту він мав нагоду познайомитись з маленькими українцями, які продовжують здобувати українську освіту, та передав підручники й інші навчальні матеріали, що були привезені Посольством на острів у рамках благодійної акції «Українським дітям – українську книгу».

Фото: Embassy of Ukraine in the Republic of Cyprus / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-