В українській школі в Абу-Дабі відбулася вистава за біблейським сюжетом

В українській школі в Абу-Дабі відбулася вистава за біблейським сюжетом

Фото, відео
Укрінформ
В українській школі «Дивосвіт» в Абу-Дабі завершили низку святково-обрядових заходів зимового циклу театральною виставою за біблейським сюжетом.

Як передає Укрінформ, про це пишуть «Емірати Сьогодні».

Видання наголосило, що українська культура багата на національні обряди та традиції. І дуже приємно бачити, що ці традиції живуть і передаються від покоління до покоління навіть далеко за межами України.

Своїми враженнями від першого візиту до школи «Дивосвіт» поділилася Євгенія Сенік, дружина Надзвичайного та Повноважного Посла України в ОАЕ.

«Майже дев’ять років росія намагається колонізувати Україну, а наша країна героїчно бореться за свою волю та незалежність. У цей важкий час українські громади за кордоном мають надважливу місію: не тільки голосно говорити про війну та нашу боротьбу, щоб залишатися видимими в інфополі інших країн, а й виховувати наших дітей – майбутнє України. Виховувати з любов'ю до рідної мови, культури, традицій. Виховувати добро у їхніх серцях, незважаючи на всі жахіття, які ми переживаємо. Я щиро дякую всім, хто допомагає зберігати наш культурний ген, усім, хто об'єднує батьків та дітей за межами України та вчить добру й вірі наше молоде покоління», – сказала вона.

Юні артисти з великим сумлінням ставилися до своїх ролей. Вертеп був наповнений гарними колядками та виконанням обрядових пісень на музичних інструментах.

Директорка школи Тетяна Атаб розповіла, що вертеп у школі «Дивосвіт» підготували вперше. Поставилися до цього з великою відповідальністю, адже важливе у цій театральній виставі все: ролі, костюми, декорації, загальний настрій, музичний супровід.

«Хотілося, щоб через цю постановку діти зрозуміли, що саме ми святкуємо і кого прославляємо в різдвяні свята, як це святкують в Україні. Максимально у виставі були задіяні учні школи – вони гарно впоралися. Сподіваюся, що всім глядачам сподобалось. Дякую всім, хто долучився, а також усім глядачам і нашим друзям із дубайської школи «Софія»! Прославили українські традиції, поколядували, повіншували на мир і добробут», – сказала вона.

Нагадаємо, учні та викладачі української суботньої школи «Дивосвіт» в Абу-Дабі показали казкову виставу до Дня святого Миколая.

Фото: Фото: «Емірати Сьогодні»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-