В Українському культурному центрі в Чикаго відкривається художня виставка

В Українському культурному центрі в Чикаго відкривається художня виставка

Укрінформ
В Українському культурному центрі міста Чикаго (США) 18 листопада відкриється художня виставка «Україна як акваріум у морі», яка триватиме три дні.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сторінці події у Фейсбуці.

У проєкті представлено 51 твір, 29 відомих-заслужених і молодих-перспективних українських художників, скульпторів, керамістів, які у своїх творах не ілюструють трагедію і жахи війни, а показують ідею глибоких емоцій, пережиття та інтерпретацій українського сьогодення.

За повідомленням, назва виставки була натхненна відомим висловом «Україна, як акваріум у морі», який належить Нью-Йоркській групі поетів-емігрантів, які саме так відчували своє унікальне становище в американському просторі.

«Виставка «Україна, як акваріум у морі» апелює до унікальності та водночас «певної ізольованості» українського сучасного мистецтва, від світового «культурного океану», який тепер ми повноцінно починаємо пізнавати та відкривати. Феноменом української культури сьогодні є творча праця, всупереч військовим обставинам, коли не зважаючи на обстріли, сирени та некомфортну роботу в непристосованих укриттях, мистці різної вікової генерації створюють свої шедеври, які віддають на благодійність», – ідеться в дописі.

Відкриття виставки відбудеться у п'ятницю о 18.00. Адреса: 2247 W Chicago Ave, Chicago, IL 60622.

Організатор заходу – мистецький виставковий проєкт «Ми і Світ», Благодійний Фонд Козицького.

 Нагадаємо, у Північно-східному університеті штату Іллінойс (Northeastern Illinois University) у Чикаго (США) відбулося відкриття польсько-українського архівного проєкту «Мамо, я не хочу війни».


Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-