Посол України разом з Першою леді Латвії відвідав українських військових і лікарів

Посол України разом з Першою леді Латвії відвідав українських військових і лікарів

Фото
Укрінформ
Посол Олександр Міщенко разом з Першою леді Латвії Андрою Левіте зустрівся з пораненими українськими військовими, які перебувають на реабілітації в Національному реабілітаційному центрі «Вайварі» у Юрмалі, а також делегацією українських лікарів, які проходять у Латвії стажування.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Посольства України в Латвії.

У зустрічі також взяли участь парламентський секретар МЗС Латвії Гунда Рейре, а також голова латвійського благодійного фонду Ziedot.lv Рута Діманте. 

За повідомленням, відповідно до проєкту «Обмін досвідом між Національним реабілітаційним центром «Вайварі» та лікарнями України», з 7 по 11 листопада в Латвії перебуває делегація з 15 українських лікарів, які представляють медичні заклади з різних регіонів України, а саме з Вінниці, Борисполя, Дніпра, Львову, Чернівців.

Українські лікарі беруть участь у зазначеному проєкті для вивчення досвіду Латвії щодо впровадження програм реабілітації пацієнтів після ампутацій кінцівок.

Читайте також: У латвійському місті Вентспілс відкрили недільну школу для українських дітей

Також в Латвії наразі перебуває шоста група українських військових з семи осіб, які отримали поранення під час бойових дій з російським агресором, та проходять курс лікування та реабілітації в латвійському реабілітаційному центрі «Вайварі» в рамках спеціальної програми за фінансування Міністерства закордонних справ Латвії.

Перша леді Латвії Андра Левіте під час свого виступу наголосила, що Латвія та латвійський народ буде продовжувати надавати всіляку допомогу Україні як у військовій, так і в гуманітарній та медичній сферах. 

Вона подякувала українським воїнам за героїзм та мужність, який вони проявляють у боротьбі з армією терористичної росії. Перша леді Латвії  також відзначила активну співпрацю з Першою леді України Оленою Зеленською в медичній та соціальній сферах, зокрема в рамках проєкту «Gen.Ukrainian» щодо надання психоемоційної підтримки українським жінкам та дітям.

Посол України у своєму виступі подякував Латвійській Державі, Президенту Латвії Егілсу Левітсу, Парламенту та Уряду Латвії за принципову підтримку України в період боротьби з російським агресором. Олександр Міщенко також висловив вдячність Першій леді Латвії за її опіку над українськими жінками, які перебувають в Латвії як тимчасово переміщені особи, новонародженими українськими дітьми, а також над пораненими українськими воїнами.

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні у латвійському місті Юрмала урочисто відкрили табір для українських дітей тих співробітників Національної поліції України, які були поранені, та тих, які загинули внаслідок бойових дій з російським агресором.

Фото: Посольство України в Латвії / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-