Центральній бібліотеці Гельсінкі передали нові українські книжки

Центральній бібліотеці Гельсінкі передали нові українські книжки

Фото
Укрінформ
Членкиня правління Товариство українців у Фінляндії (Ukrainian Association in Finland) Наталя Дмитренко та посол України Ольга Діброва передали Центральній бібліотеці Гельсінкі «Ооді» книги, надані культурною і правозахисною громадською організацією PEN Ukraine.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України у Фінляндії.

На оновленій «Українській книжковій поличці» можна знайти книжки авторства українських письменників, а також перекладені українською мовою книги фінських письменників.

За сприяння Svitlana Drin бібліотечний фонд мережі Helmet поповнили 70 кг книжок з архіву Національний університет «Києво-Могилянська академія».

Під час зустрічі також були обговорені українсько-фінські культурні проєкти, що незабаром плануються у бібліотеці Ооді.

Своєю чергою Товариство українців у Фінляндії від імені української громади у Фінляндії подякувало благодійникам за надіслані книжки та зауважило, що запит від українців у Гельсінкі настільки великий, що книги не затримуються на бібліотечних полицях.

У ТУФ звернули увагу, що в Ооді є дві локації з українськими книжками: це дитяча література та книжки для дорослих. Обидві знаходяться на третьому поверсі бібліотеки: у дитячій зоні, що в правому крилі, та в лівому крилі.

Нагадаємо, раніше Товариство українців у Фінляндії та Посольство України передали Центральній бібліотеці Гельсінкі «Ооді» українські книжки у липні.

Фото: Ukrainian Association in Finland / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-