Українців запросили на екскурсію до парламенту Угорщини

Українців запросили на екскурсію до парламенту Угорщини

Укрінформ
Центр української культури в Угорщині на пропозицію та за сприяння речника української національної меншини в Парламенті Угорщини Ліліани Грекси організовує екскурсію до угорського Парламенту у Будапешті, яка відбудеться 5 листопада.

Як передає Укрінформ, про це Центр української культури в Угорщині повідомив у Фейсбуці.

«Парламент Угорщини – найбільш впізнавана і, безумовно, сама витончена будівля в Будапешті, яку варто подивитись. Це справжній символ як міста, так і Угорщини в цілому, найбільша будівля в усій країні - у ній розташовано майже 700 приміщень, включаючи центральний баневий зал і два зали для засідань (раніше угорський парламент був двопалатним)», – ідеться в дописі.

Зауважується, що споруда цікава не тільки розмірами, а й оригінальним стилем – його звів відомий прихильник неоготики Імре Штеіндль. Серед найцікавіших об’єктів, які можна побачити у парламенті, – корона, скіпетр і держава святого Стефана, першого короля угорського королівства, а також фрески та картини, що прикрашають Мисливський зал і Зал депутатів.

Екскурсія відбудеться 5 листопада о 15:15. Охочим узяти в ній участь потрібно зареєструватися в за посиланням.

Нагадаємо, Товариству української культури в Угорщині організувало павільйон української книжки на 27 Міжнародному книжковому фестивалі, який проходив у Будапешті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-