Українські діти в місті Йокогама отримали україномовні книжки

Українські діти в місті Йокогама отримали україномовні книжки

Фото
Укрінформ
Посольство України в Японії передало евакуйованим українським дітям в місті Йокогама українські книжки в рамках проєкту «Українська книжкова поличка», який реалізується під патронатом Першої леді України Олени Зеленської.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в повідомленні Посольства у Фейсбуці.

За повідомленням, передані книжки посольству надала у вересні Одеська міська рада.

«Одесу та Йокогаму об’єднують понад 55 років дружніх зв’язків і співробітництва. В контексті побратимських зв’язків, а також враховуючи створення Муніципалітетом Йокогами закладу для громадян України «Кафе Друзі», у вересні 2022 року Одеською міською радою на адресу Посольства України в Японії направлено книжки для їх подальшої передачі Муніципалітету міста-побратима Йокогама, та для осередків українців в Японії», – розповіли у диппредставництві.

Проєкт «Українська книжкова поличка» – ініціатива першої леді України Олени Зеленської спільно Державною установою «Український інститут книги» та Посольствами України. Він передбачає поширення української літератури в оригіналі та перекладах у провідних бібліотеках світу. На сьогодні «Українські книжкові полички» представлені вже у 28 країнах.

Як повідомляв Укрінформ, Українська дівчина Злата Івашкова з Дніпра, яка закінчила школу і самостійно вивчила японську мову, видала в Японії книгу про Україну, війну та рідне місто.

Фото: Посольство України в Японії / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-