«Українська книжкова поличка» з’явилася у Національній бібліотеці Латвії

«Українська книжкова поличка» з’явилася у Національній бібліотеці Латвії

Фото
Укрінформ
У Національній бібліотеці Латвії у Ризі 12 жовтня відкрили «Українську книжкову поличку» – проєкт, який реалізується по всьому світу під патронатом Першої леді України Олени Зеленської.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Латвії.

В офіційній церемонії відкриття взяв участь посол України Олександр Міщенко, разом із заступницею директора бібліотеки Катріною Кукайне.

«У рамках ініціативи Першої леді України Олени Зеленської по реалізації проєкту щодо поширення української літератури за кордоном, Посольством України в Латвії було передано до Латвійської Національної бібліотеки україномовну та англомовну літературу: книги про історію України, традиції, українську культуру та мистецтво, про видатних українців, туристичний потенціал України, твори Кобзаря Т.Г.Шевченка, твори знаменитої української поетеси Лесі Українки в 14-ти томах, а також українські книги для дітей дошкільного та шкільного віку», – йдеться в дописі.

Тож тепер українці, які прибули до Латвії як тимчасово переміщені особи, внаслідок військової агресії з боку росії, зможуть читати українську літературу рідною мовою, а латвійські громадяни та інші іноземці зможуть дізнатися більше про Україну, її історію та культури, читаючи книги англійською мовою, які передані до Національної бібліотеки Латвії.

За повідомленням, зазначений проєкт по поширенню української літератури в Латвії також передбачає передачу книг до філіалів Латвійської Національної бібліотеки в різних регіонах Латвії.

Посольство зазначило, що в рамках проєктів «Українська книжкова поличка» та «Книжки без кордонів», які реалізуються під патронатом Олени Зеленської, українська література, в тому числі й дитячі книги українською мовою, були передані Посольством України також до Ризької центральної бібліотеки, до центрів підтримки громадян України, шкіл та дитячих садків в різних латвійських містах, зокрема, Рига, Єлгава, Смілтене, Валмієра, Кулдига, Кекава, Саулкрасти та інших.

Нагадаємо, «Українська книжкова поличка» функціонує у країнах Європи, Азії, Близького Сходу, а незабаром книжки для українських дітей з’являться і в Африці. 

Фото: Посольство України в Латвії / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-