В Осло запустили україномовний аудіогід на автобусному турі

В Осло запустили україномовний аудіогід на автобусному турі

Фото
Укрінформ
У норвезькій столиці Осло у рамках ініціативи Першої леді України Олени Зеленської відбувся запуск україномовного аудіогіда на автобусному турі «Oslo Hop On-Hop Off buss».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Норвегії.

Зауважується, що в першій спеціальній екскурсії взяли участь українці, які були вимушені залишити територію України через повномасштабну агресію рф.

«Запровадження аудіогіда українською мовою на одному з найпопулярніших туристичних маршрутів Норвегії сприятиме дальшому просуванню української мови у світі. Ми маємо всі можливості, пишатися тим, що ми українці. Нас мають бачити, українську мову мають чути. Спілкуйтеся українською, думайте українською, мрійте українською», – зазначила у своєму виступі Тимчасова повірена у справах України в Норвегії Л. Гончаревич.

Крім того, за домовленості з Stromma Norway, всі, хто захоче взяти участь в екскурсії 1 жовтня 2022 року зможуть отримати денний квиток на автобус за благодійний внесок на Vipps 739037 громадської організації «Українська громада Східної Норвегії», кошти з якого будуть спрямовані на надсилання гуманітарної допомоги в Україну. Квитки за благодійний внесок можна отримати у точках продажу квитків «Oslo Hop On-Hop Off buss» на Karl Johan gate.

Читайте також: У Норвегії запрацювала мережа з дослідження України

Посольство подякувало Stromma Norway та Ukrainsk Forening Øst-Norge / Українська громада Східної Норвегії за допомогу у реалізації цього важливого проєкту.

У диппредставництві нагадали, що 2022 року у рамках ініціативи Першої леді України Олени Зеленської українська мова також з’явилася серед мов експозиції Музею Фрама (Frammuseet), який має репутацію одного з найбільш відвідуваних музеїв Норвегії.

«Експозиція музею присвячена історії норвезьких полярних експедицій, з особливою увагою до висвітлення експедицій Фрітьофа Нансена на судні «Фрам». Головний експонат музею – судно «Фрам», на борт і у внутрішні приміщення якого можуть піднятися відвідувачі музею. Тепер наші співвітчизники матимуть можливість ознайомитися з історією полярних досліджень рідною мовою», – йдеться в дописі.

Нагадаємо, в Осло за ініціативи міськради та сприяння української громади та Посольства України в Норвегії відбулося урочисте відкриття у приміщенні колишньої школи Furuset skole «Українського дому».

Фото: Embassy of Ukraine in Norway / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-