Книгарні Німеччини поповняться продукцією восьми українських видавництв – УІК

Книгарні Німеччини поповняться продукцією восьми українських видавництв – УІК

Укрінформ
Вісім українських видавництв доставили свої книги для німецьких книжкових супермакетів.

Про це повідомляє Український інститут книги, передає Укрінформ.

«Завдяки співпраці українського книжкового порталу Book-On-Demand.com.ua та німецької мережі книгарень Hugendubel на європейських полицях з’явиться література восьми українських видавництв. До асортименту Hugendubel додалися україномовні книжки таких видавництв: «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА», «АртЕк», «Веселка», «Видавництво Старого Лева» «Картуш», «Либідь», «Мистецтво», «Фоліо», – йдеться в повідомлені.

Як зазначив керівник проєкту та засновник порталу Book-On-Demand.com.ua Сергій Поночовний, юридична підготовка до внесення українських книжок до німецького ринку тривала два місяці, оскільки «зайти в цю потужну мережу досить складно».

Читайте також: У Мюнхені з’явилася можливість безплатно отримати україномовні дитячі книжки

Водночас він підкреслив, що наразі в Німеччині багато свідомих українців, які створюють попит на вітчизняну літературу.

«У Німеччині зараз близько мільйона українців. Серед них є багато активних, які самі приходять до книгарень і просять українську книжку. От ми її і привезли – уже доставили до Німеччини першу партію видань загальним накладом 3000 одиниць і готуємо другий транш», – додав він.

Повідомляється, що Book-On-Demand.com.ua планує розширити свою діяльність, постачаючи не лише україномовні книги, а й видання українських авторів німецькою мовою. Заразом портал домовляється з українськими письменниками про літературні заходи в книгарнях Hugendubel – презентації книжок, виступи авторів, лекції тощо.

За даними УІК, Hugendubel продаватиме українські книги не лише на полицях своїх магазинів, але й мережам бібліотек, з якими вони співпрацюють, а також у місця, де українці їх потребують найбільше – у дитячі садки, школи, центри допомоги переселенцям тощо.

Зауважимо, що Hugendubel – це мережа книжкових супермаркетів зі 130-річною історією, одна з найбільших у Європі. Налічує понад 100 магазинів у Німеччині та німецькомовних країнах.

Нагадаємо, у Німеччині 150 бібліотек отримали завдяки проєкту Інституту імені Ґете “Валізка з книжками з України” понад 6 тисяч українських книжок для дітей.

Фото: book-institute.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-