У Лівані пройшов День української культури

У Лівані пройшов День української культури

Фото
Укрінформ
У готелі Лікаа в Антеліяс пройшов День української культури у Лівані, у рамках якого відбулися концерт, показ фільму, благодійний ярмарок, мистецька виставка та виставка арабомовних видань Посольства України у Лівані.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Посольства.

Зауважується, що ярмарок організували члени Громади Українців Лівану, а на виставці від ліванської артгалереї «Exode» ліванські та українські митці представили свої роботи як благодійний внесок на підтримку України.

За повідомленням, під час офіційної частини з промовою виступили президент асоціації «Lands of creators» Камаль Бікассіні, посол України в Лівані Ігор Осташ, президент Клубу Українських Випускників у Лівані Зукан Жарамані та голова Української громади у Лівані Ірина Висота.

У гала-концерті взяли участь колективи української громади: фольклорний гурт «Онуки», гурт «Паляниця», Марі Анна Жарамані, танцювальні колективи «Весна» та «Зірка – All stars», Марина Весна та Маріо Таук, сестри-гімнастки Марія і Гайфі Аль-Фарран та Емма Муфавад з Cirque Mini Stars. Яскравим завершенням концерту став виступ Illaria Ethno.

«Під час концерту було багато сліз, переживань, але усі були об‘єднані думкою про наших захисників і захисниць, про майбутню перемогу», – йдеться в дописі.

Також під час заходу відбулося закриття 5-го Українського кінофестивалю. До цього вже відбулися в Бейруті та Триполі покази фільму «Захар Беркут», а в Тірі та Бейруті фільму «Мої думки тихі». На завершення кінофестивалю 27-го відбувся показ фільм Ігоря Осташа та Станіслава Литвинова «Український Ліван».

Після закінчення фільму на всіх гостей чекав буфет з українськими стравами.

Нагадаємо, у Лівані відбувся показ документальної стрічки «Маріуполь. Хроніки пекла» Єлизавети Татарінової про страшну трагедію міста, яке втратило понад двадцять тисяч цивільного населення у результаті російської агресії.

Фото: Посольство України в Лівані / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-