«Українська книжкова поличка» з'явилася у бібліотеці у Греції

«Українська книжкова поличка» з'явилася у бібліотеці у Греції

Фото
Укрінформ
В Національній бібліотеці Греції культурного центру імені Ставроса Ніархоса, яка є однією з найбільших бібліотек Європи, офіційно відкрили «Українську книжкову поличку».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України у Греції.

Відкрили Українську полицю посол України в Греції Сергій Шутенко, заступник міністра культури та спорту Греції Nicholas Yatromanolakis, голова наглядової ради та др. Філіпос Тсімпоглу, генеральний директор бібліотеки Греції культурного центру Ставрос Зумбулакіс, а також представники української громади Греції.

«Ми раді, що саме в цій бібліотеці, в якій знаходиться понад одного мільйона книг і періодичних видань із безліччю рідкісних рукописних кодексів з 9 по 19 століття, грецькі читачі, а також ті, хто знають чи вивчають українську мову, зможуть познайомитися із сучасною українською літературою в перекладі на грецьку мову, а також з українськими, у тому числі дитячими творами», – йдеться в дописі.

У диппредставництві додали, що на українській полиці можна знайти також книги українських авторів, які постійно проживають в Греції.

Посольство висловило щиру подяку українській громаді Греції, Греко-Українській Палаті й особисто її Президенту пану Іоаннісу Поліхронопулосу за сприяння в формуванні Української полички.

Зауважимо, що проєкт «Українська книжкова поличка» реалізується в рамках ініціативи Першої леді України Олени Зеленської спільно із МКІП, Міністерством закордонних справ та Українським інститутом книги.

У межах проєкту кожна закордонна громада може самотужки зібрати кошти та надрукувати книжки з макетів, наданих українськими видавцями, або закупити готові книжки в українських дистрибуторів.

Нагадаємо, «Українська книжкова поличка» функціонує у країнах Європи, Азії, Близького Сходу, а незабаром книжки для українських дітей з’являться і в Африці. 

Фото: Embassy of Ukraine to the Hellenic Republic / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-